PRODUKTER

F: Det sticker i huden när jag druckit Intend – Vad är det?

S: Det är en helt ofarlig effekt från aminosyran Beta-Alanin. Stickandet avtar när du väl börjar träna så upp ur soffan med dig 😉


F: När ska jag dricka Intend?

S: Full effekt har du efter 60 minuter. Vid träningspass/lopp kortare än 60 minuter så rekommenderar vi att du druckit upp Intend 60 min innan start. Vid längre lopp/tävlingar så kan du med fördel dricka den lite närmare inpå start och få effekten lite senare in i passet. Vid riktigt långa lopp rekommenderar vi en påfyllning efter cirka 3-4 timmar.


F: Hur starkt kan jag blanda Sport?

S: Du kan blanda den väldigt hårt, minsta rekommenderade vätskemängd till  1 dos (50g) Sport är 0,3dl vätska. Du får vid den här blandningen en hemmagjord Gel. Smaken är dock inte anpassad för denna styrka så vi rekommenderar några droppar pressad citron i för smakens skull.


F: Hur mycket vätska behöver jag dricka varje timme?

S: Det beror mycket på din träningsintensitet och temperaturen som båda påverkar din svettning. Drick efter törst är en bra grundregel. Att dricka lite och ofta är bättre än mycket och sällan.


F: Kan jag blanda Sport redan dagen innan och låta den stå i kylen över natten?

S: Ja, det är inga problem alls.


F: Kan jag använda Sport som ”carboloader” och även efter träningen?

S: Givetvis. Sport är en utmärkt carboloader om du har svårt att få  dig tillräckligt med kolhydrater via kosten för att nå en nivå av runt 10gr/kg kroppsvikt. Så snart som möjligt efter träning rekommenderas en mindre mängd Sport för att bromsa nedbrytningen och starta upp återinlagringen av muskelglykogen. Det viktiga är att du får i dig en ordentlig måltid efter avslutat pass, men har du lång tid till maten så kan en dos Sport effektivisera återhämtningen.

EKONOMI/ADMINISTRATION

F: Min klubb samarbetar med er, hur kommer jag åt mina rabatter?

S: Den sponsoransvariga i din klubb kan ge dig all information du behöver. Men i korta drag så registrerar du ett konto med klubbens unika registreringskod och sen ser du dina rabatter i vår webshop inom 1-2 dagar.


F: Varför har jag inte fått någon faktura från er trots att produkterna kommit?

S: Har du handlat i vår webshop så sköter Klarna den delen, vid problem maila: faktura@umara.se så tar vi hand om ditt ärende. Fakturan skickas alltid via mail för att spara på miljön, dubbelkolla gärna din skräppost också.