Köpvillkor

110% Nöjd Kund-Garanti

Vårt mål är att uppfylla och överstiga dina förväntningar på både produkterna och vår service. Som en del i detta erbjuder vi en 110% Nöjd Kund-Garanti där vi ersätter dig med 110% av produktvärdet om du av någon anledning inte är nöjd med varan.

Är du av någon anledning missnöjd med ditt köp så maila info@umara.se och ange vad du inte är nöjd med och ge oss på det viset chansen till förbättring. Returnera produkten, produkterna till oss, varvid vi skickar dig en retursedel som du skriver ut, klistrar/tejpar på paketet och lämnar in på valfritt DHL Servicepoint. När vi mottagit sändningen erhåller du en värdekupong som fungerar i vår webshop, motsvarande 110% av produktvärdet.

Det enda vi begär är att du tydligt förklarar vad du inte var nöjd med. Du får även gärna ge förslag på förbättringar samtidigt. Vårt mål är att du ska vara supernöjd med produkterna från oss på Umara.


Frakt & Leverans

PORTO- OCH FRAKTAVGIFT

Frakt 29kr, Miljöfrakt 45kr och Fraktfritt vid order över 500kr (gäller endast leveranser inom Sverige)

FRAKTSÄTT

Ordrar skickas inrikes med DHL eller Postnord. Order lagd innan 13.00 skickas vanligtvis samma dag, annars nästkommande vardag. Kartonger återanvänds i hög utsträckning för att hålla nere klimatpåverkan.

Du får ett Kolli-ID (sändningsnummer) skickat till dig via sms när speditören hämtat paketet hos Umara. Därefter kan du spåra ditt paket (läs nedan). Avisering om när ditt paket är framme hos närmsta utlämningsställe/DHL Servicepoint sker via sms (om du fyllt i ditt mobilnummer vid köpet), annars via e-mail. Är ditt paket såpass litet att vi kan skicka det med Postnord så får du det hem i brevlådan.

SPÅRA DITT PAKET

Du behöver ha ditt Kolli-ID (sändningsnummer) till hands och spårar ditt paket via DHL:s hemsida. DHL SpårnummerVia Postnord kan du tyvärr inte spåra din försändelse.

OUTLÖST PAKET

Vid outlöst paket har Umara rätt att debitera 90 kr för returkostnad, emballage och administration. Paketet ligger på DHL:s utlämningsstället i 14 dagar från att det skickas från Umara, så du har gott om tid att hämta ut det. Tänk på att om du beställer via faktura så löper fakturatiden även om du inte hämtat ut paketet.

UTLANDSLEVERANS

För utrikes leveranser debiteras en total fraktavgift om 300 kr för ordervärde upp till 1000kr. Vid en order större än så offereras du fraktkostnaden innan beställning. Maila din order till oss på info@umara.se för utrikes beställning.

LEVERANSTID

Normal leveranstid inom Sverige är 1-3 arbetsdagar om inget annat anges. Vi reserverar oss för slutförsäljning av en vara. Normal leveranstid till Skandinavien och övriga Europa är 2-8 arbetsdagar. Till övriga världen kan det ta 3-10 arbetsdagar. Vid eventuell försening av en vara meddelas kunden så fort som möjligt vid ordertillfället och kunden har rätt att häva köpet om förseningen inte godkänns.


Fri Retur

Du har full returrätt inom 14 dagar från det att du mottagit varan. Varan skall vara oanvänd och i obruten förpackning när den returneras. Återbetalning sker endast då varorna returneras i helt skick. Vi önskar nöjda kunder, därför väljer du själv om du vill ha återbetalning eller en annan vara i utbyte. Vi ger dig gärna råd om vilken vara som skulle kunna passa dig bättre. 

Observera: vid byte eller återbetalning ska kontakt med oss ske via info@umara.se eller 010 – 33 33 298 alltid göras. Du får då en retursedel som du fäster på paketet och lämnar in på valfritt DHL Servicepoint. Returen är godkänd då varan har inspekterats av oss. Viktigt är, vid fakturabetalning, att ej låta bli att hämta ut paketet från posten/DHL. Om fakturan som skickas med försändelsen får en påminnelseavgift eller går till Inkasso blir kunden ansvarig för kostnader för makulering.

Skicka tillbaka varan i liknande emballage som den mottogs i. Notera att det är varans skick vid framkomsten till Umara som är avgörande för om varan kan anses ha returnerats i helt skick. Vi står för returkostnaden.

Om vi har skickat fel vara står vi för kostnaden av returen till vårt lager eller så skickar vi en ny korrekt vara och du behåller även den felaktiga.

REKLAMATIONER

Vid reklamation kontaktar du alltid vår kundservice. Umara tillämpar konsumentköplagen vid hantering av reklamationer. En produkt kan endast reklameras vid fabrikationsfel. Reklamera varan direkt efter det att du upptäckt felet så skickar vi en ny, felfri vara. Kan felet inte avhjälpas kommer återbetalning att ske.

Vid reklamation betalar du själv kostnaden för retur till vårt lager. När varan inspekterats av vår personal, och felet konstaterats, kommer vi att återbetala kostnaden för returportot. Vi återbetalar pengarna inom 30 dagar.

Vid en eventuell tvist kommer vi att följa Allmänna reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer.

 

Returadress

Umara AB, Von Gerdesgatan 7, 412 59 Göteborg, Sverige