Red Bull Nordenskiöldsloppet 15 April – 2017

Ta chansen att utmana elitåkare från hela världen. Från våra nordliga breddgrader har vi förra årets 1:a Jon Kristian Dahl och 2:a Anders Aukland, Norge samt Jörgen Brink, Britta Johansson-Norgren, Sverige på startlinjen.

Loppet startar i Purkijaur, 15km nordost om Jokkmokk och slingrar sig på sjöarna i det vackra lappländska landskapet fram till Kvikkjokk. Väl framme I Kvikkjokk vänder man tillbaka för att slutligen gå i mål Jokkmokk. Den totala distansen på hela 220km gör loppet till världens längsta längdskidlopp och den första ultratävlingen på skidor i modern tid. Loppets namn kommer från polarforskaren Adolf Erik Nordenskiöld som avverkade denna distans under en av sina expeditioner för över 130 år sedan.

Nordenskiöldsloppet & Umara

Är det något vi är riktigt bra på så är det att ta fram energiprodukter som de flesta magar klarar av utan problem. Med ett varierat sortiment med olika smaker så ser vi under Nordenskiöldsloppet, till att du hela tiden får i dig lite energi på vägen för att klara av sträckan.

Vi levererar energi i form av sportdryck (U-Sport), gel (U-Gel) och energibars (U-Bar) till samtliga stationer. Barsen är i smakerna Kokos, Tranbär, Mintchoklad (Tänk After Eight) och Äpple/Kanel. Gelen kommer i smakerna Hallon, Citron och Cola där Colasmaken även innehåller 30mg koffein per gel. Något som kan vara skönt att fylla på med under loppet när orken tryter.

Tommy kommer finnas på plats vid nummerlappsutdelningen dagen innan start. Där kan du köpa energi om du inte orkar släpa med dig allt. Men ska du själv åka så är det ändå en stark rekommendation att prova produkterna innan start, vi har i shoppen ett Prova På Paket som kommer hem i brevlådan på 1-2 dagar.

Din mage kommer säkerligen klara av både bars och gel finfint på loppet även om du inte testar produkterna innan, men det kan vara skönt att hitta sin favoritsmak och bli bekväm vid smaker och konsistens innan du står där på startlinjen.