Umara AB och Svensk Friidrott har ingått ett treårigt samarbetsavtal. Samarbetet innebär att Umara blir officiell partner till Svenska Friidrottsförbundet och officiell leverantör av sportdryck till Svenska friidrottsförbundet och landslagen. Samarbetsavtalet börjar gälla 2016 och vi på Umara har redan varit aktiva under både Nordenkampen i Växjö och Globengalan i Stockholm.

Officiell Leverantör av Sportdryck till Svensk Friidrott

”Svensk Friidrott och det svenska sportdrycksföretaget Umara har ingått ett nytt samarbete. Umara ska leverera sportdryck till friidrottslandslaget och till löparna som springer STHLM 10 med SM-milen den 15 juni.

– Sportdryck är en viktig del i vår verksamhet. Vi är därför glada för att vi träffat ett samarbetsavtal med Umara som ny leverantör, säger Jan Larsson, marknadschef på Svensk Friidrott. På Umara är vi väldigt stolta över samarbetet med Svensk Friidrott och Svensk Friidrott är nöjda över att ha med oss i sitt team. – Vi har en vision och ett tydligt mål om att höja standarden för svensk idrott och kommer tillsammans med Svensk Friidrott att arbeta för att detta ska ske, både för motionär som elit, säger Tommy Ivarsson, en av Umaras grundare. Umara startades i Halmstad utav de två Biomedicinarna Simon Gustavsson och Tommy Ivarsson. Med sin akademiska bakgrund och förmåga att tolka forskningsresultat insåg de att det fanns gott om utvecklingspotential och möjlighet att optimera idrottsnutrition för prestation. – Med noga sammansatta produkter av högsta kvalitet, ett tydligt syfte och en vetenskaplig förankring, tillsammans med en kontinuerlig miljömedvetenhet, känner vi att symbiosen mellan Svensk Friidrott och Umara är på topp. Vi kommer tillsammans arbeta för att hjälpa friidrottare och friidrottsföreningar i hela Sverige att utvecklas, fortsätter Tommy Ivarsson. Avtalet sträcker sig över 3 år. Mer information Jan Larsson Marknadschef Svensk Friidrott 070 379 86 22 www.friidrott.se Tommy Ivarsson Grundare och delägare av Umara 073 534 17 81

Svenska Löpare

  • I dagarna lanserades Svenska Friidrottsförbundets projekt ”Svenska Löpare”. Svenska Löpare är en sida för föreningar och löpare där syftet är att hjälpa dig i din löparsatsning. Du kan enkelt hitta lopp genom smarta funktioner under kategorin lopp eller genom att titta på en specifik plats i Sverige Du kan även hitta löpargrupper om du är trött på att springa ensam utan istället vill ha lite löpsupport i din närhet. Dessutom finns det en hel del tips, motivation och råd från duktiga löpare

 

  • För föreningar så kommer det mer hjälp inom kort. Det kan var allt ifrån hjälp att arrangera en tävling till att starta upp en löpargrupp eller en hel förening. Umara kommer vara involverat i projekt Svenska Löpare för att tillsammans med teamet skräddarsy och kvalitetssäkra löpningen i Sverige. Det stora lasset drar förbundet givetvis, men vi kommer flika in lite här och där med vår kunskap och hjälp.