U Gel 1:0,8 - 20% Rabatt

21kr
Slut i lager

Produktbeskrivning

Denna gel har bäst före datum 2021-08-31 och säljs därmed rabatterat här pga kort datum. Som vanligt med bäst före så kommer den med stor säkerhet gå att använda som vanligt långt efter bäst före datum passerat, men vi lämnar på denna modell inga garantier längre.

 

U Gel 1:0,8 - Cola med skruvkork är en liquid gel på 55ml med en kolhydratkomposition mellan glukos (maltodextrin) och fruktos på 1:0,8.

Du kan konsumera upp till 4 gel per timme vilket ger 120g kolhydrater per timme. Mycket bränsle till en hårt arbetande motor. Rekommenderad dosering är 2-3 gel per timme vilket ger 60-90g kolhydrater per timme.
 
Gelen är lättflytande, du behöver således inte dricka vatten i samband med intag. Gelen innehåller samtliga 4 stora elektrolyter som du förlorar via svett (Natrium, Kalium, Kalcium och Magnesium) i en väl avvägd mängd.

Utvecklad av Biomedicinare i Sverige. Tillverkad enligt HACCP / GMP

Samtliga ingredienser är godkända hos EFSA (European Food Safety Authority).

100% vegansk.

Denna produkt kan ej rabatteras ytterligare med rabattkoder.

 

Frågor & Svar

Ska jag ta koffeingel i början eller slutet av träning/tävling? Gel med koffein bör tas kontinuerligt genom hela aktiviteten. Vi rekommenderar 1 koffeingel per timme vilket ger en underhållsdos på koffeinet så du vidhåller nivåerna i kroppen. En koffeingel sent in i passet/tävlingen kan även det ha en extra uppiggande effekt i slutet av ett långt lopp.

Hur många kan jag ta i timmen? U Gel Cola som innehåller koffein så rekommenderar vi max 3 per timme eller max 10 per dag för att koffeindosen inte ska överskrida 300mg/dag. Bortsett från koffeinmängden så kan du ta upp mot 4 U Gel i timmen, men det fungerar nästan bara vid cykel och skidåkning. Vid löpning är rekommendationen max 3 U Gel i timmen.