Lär dig mer om U Intend

Optimal uppladdning inför tävling eller träning med U Intend

När det kommer till kategorin tillskott innan aktivitet eller PWO finns det en uppsjö med sorter och produkter som lovar guld och gröna skogar. Majoriteten av dessa är också riktade mot gymvärlden. Vi på Umara ville ta fram en produkt för konditionsidrottare utifrån vad forskningen kommit fram till. Med vad är det för olika ämnen som kan ha en positiv på ens prestation både fysiskt och mentalt enligt forskningen? Vi tar en närmare titt.                                                  

Citrullin Malat -  Är en så kallad icke-essentiell aminosyra som naturligt finns i vattenmelon. Citrullin är en av de verksamma aminosyrorna i den så kallade ureacykeln, ett system som renar blodet från ämnen och som ackumuleras i kroppen under såväl vila som aktivitet. Vid hård fysisk aktivitet sker det till viss del en nedbrytning av muskulaturen som kan försura blodet med ammoniak. När ammoniak byggs upp i blodet försämrar det kroppens förmåga att arbeta aerobt och som följd börjar kroppen istället arbeta anaerobt och prestationen blir lidande.  

Studier har visats att Citrullin kan öka både aerob och anaerob prestation samt reducera träningsvärk. Den minskade träningsvärken kan bero på den effektiva utrensningen av ammoniak från blodet. Tillförsel av citrullin leder även till förhöjda nivåer av nitrit i blodet som i sin tur signalerar till blodkärlen att öppna upp sig lite så att blodflödet till och från arbetande muskulatur ökar. Källa: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12145119https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20386132 

BCAA -  Branched-Chain Amino Acids är tre av de essentiella aminosyrorna som vi måste få i oss via kosten för vår funktion och hälsa. BCAAs roll i träning och tävling har flera effekter. Bland annat så är dessa tre aminosyror identifierade som de som har störst betydelse för muskelproteinsyntesen. Det innebär att de triggar tillväxten av muskelfibrer. Likväl verkar det som att tillförsel av BCAA har en glykogensparande effekt. Vidare har det också visats att BCAA kan minska träningsvärk efter intensiv träning samt minska mental trötthet.

Ett exempel är denna svenska studie där man lät cyklister cykla i 60min på 70% av Vo2max och skatta sin upplevda ansträngning. Under tiden fick de antingen BCAA eller placebo att dricka. Den gruppen som fick BCAA skattade den upplevda ansträngningen 7% lättare än placebogruppen. Och den mentala tröttheten var 15% lägre för BCAA gruppen.     

Att BCAA kan minska mental trötthet beror främst på att de kan hämma utsöndringen av signalsubstansen serotonin. En av effekterna från fysisk aktivitet är ökningen av serotonin som gör oss avslappnade och nöjda med oss själva, men detta gör också att vi upplever trötthet, vilket kan försämra prestationen.

Beta-Alanin - Är också detta en icke-essentiell aminosyra. Forskningsstudier har visat att intag av beta-alanin kan ge en prestationsförbättring och motverka upplevd trötthet. Beta-alanin höjer nivåerna av karnosin i muskelcellerna vilket ger en buffrande effekt. Det innebär att när pH:t sänks i kroppen vid mjölksyra och fysisk ansträngning, reglerar karnosinet upp det till normala nivåer igen. En av bieffekterna av beta-alanin är att det ger helt ofarliga stickningar i huden. Men stickningarna kan också bidra till en uppiggande och “taggande effekt”. 

I en studie från 2007 där man lät idrottare supplementera beta-alanin under 28 dagar, kunde man se att de som intog beta-alanin kunde hålla på 2,5% längre tid i cykeltest till utmattning jämfört med testen som genomfördes innan intaget av beta-alaninet. 

Tyrosin - Tyrosin används som prestationshöjare då det är en föregångare till dopamin som i sin tur agerar som ett “må bra hormon” i kroppen. Det ser alltså ut som att man kan upprätthålla en ordentlig mängd Dopamin under aktivitet. Dopaminet kan därefter verka i sin naturliga form eller omvandlas till adrenalin och noradrenalin som i sin tur har en prestationshöjande effekt. Källa: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19396395  

Koffein - Ger en ökad uppmärksamhet, ökad vakenhet, ökad uthållighetsprestation, ökad uthållighetskapacitet och ger minskad upplevd ansträngning under aktivitet. Koffeinets prestationshöjande egenskaper har blivit noggrant studerade på senare år och sammantaget visar 21 olika studier hur uthållighetsprestationen ökade med i snitt 2,3 % om det tas före tävling och i snitt upp till 4,3 % om det intas både före och under träning. Det är därför inte så svårt att se varför det faktiskt är så använt som det är. Källa: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19077738 , http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19757860 

U Intend

Umaras U Intend är skapad för dig som vill få ut det lilla extra av din kropp och verkligen kunna prestera på topp. Du kan se Intend som din motivationsknapp. Känner du dig någonsin trött och sliten men ändå har du bokat in det där tuffa intervallpasset just idag? Här har Intend den stora effekten, den får dig ur soffan helt enkelt. Den ser till att dina pass blir gjorda och detta med en gnistrande kvalitet i träningen!

U Intend innehåller en optimal dos av aminosyror och koffein som hjälper din kropp att prestera på topp. U Intend togs fram för att hjälpa till i tre steg, aerobt (kroppen jobbar med syre), anaerobt (kroppen jobbar utan syre) samt ge en mental push.

Tar man U Intend 1-2 gånger i veckan så får man i sig en beta-alanin dos som ger en förlängd positiv effekt på ens prestation över tid.

U Intend är en av de bästa produkterna i sitt slag på marknaden, men det är ingen magisk produkt. Dess innehåll är fullt lagligt och dopingfritt så att du oavsett nivå kan ta Intend med gott samvete.

Då tar du Intend
Umaras Intend finns i pulverform i burk och blandas då med 1 skopa (18g) i 300-500ml vatten. Eller så använder man sig av en Intend shot där två st shots ger en normal fulldos.
Intend bör intas 30-60 min innan fysisk aktivitet. Men kan även tas under aktivitet för en extra boost. Självklart går Intend också att blanda i sportdryck för att få en koffeinhaltig sportdryck.