edvin lovidius bred (2).png

Tävlingspremiär & Svenska mästaren Edvin Lovidius blir ambassadör

Till helgen är det äntligen dags för Sveriges elitcyklister att få göra tävlingspremiär och se vilka som skött grundträningen. På lördag går Varbergs Mtb meeting där bla våra ambassadörer Ella Holmegård och Emma Belforth samt Matthias Wengelin, Hugo Eliasson  och Viggo Karlsson kommer köra. På söndag blir det landsvägscyklisternas tur att spänna musklerna på Sveistads motorbana under deltävling 1 i Xamera Cup. Där kommer bla Umara athleterna Richard Larsén, CK Hymer cyklisterna och vårt nytillskott Edvin Lovidius ställa upp.

Edvin blev Svensk mästare på kortbana för seniorer 2020 och tog även Junior SM-guld på linje. Detta tillsammans med en 6:e plats på junior-EM gjorde 2020 till ett väldigt lyckat år som också ledde till ett kontrakt med Leopard Pro cycling team. Vi bad Edvin berätta lite om sin idrottsbakgrund samt grundträningen och målsättningarna inför säsongen.
"Jag började tävla landsväg vid 14års ålder och har varit fast sedan dess, innan det så var jag innebandymålvakt. Jag har alltid gillat att träna, och tävla på cykel passar mig perfekt.

Vinterträningen har för övrigt gått bra, lite segt med en så kall vinter som det varit men jag har tränat på okej i alla fall. Mina mål för säsongen är att samla erfarenheter och utvecklas samt att kunna plocka nån fin placering på något uci race. 

Jag har redan hunnit köra några race utomlands i år men jag ser fram emot Sverigepremiär på söndag. Målsättningen blir nog att gå för att köra hårt och ha kul, tar det lite mer som träning då det är ett lite mindre race. Men jag tycker det är jäkligt kul att tävla i Sverige, så jag kommer njuta varje sekund :D "
Välkommen in i Team Umara Edvin. Vi önskar dig och alla andra stort lycka till nu i helgen, lär göra ont, gå fort och vara skitskoj!