Vilka är Umara?

Varför ett till kosttillskottsföretag?

”Ett till kosttillskottsföretag…”. Ja så tänkte vi med, under lång tid. Så pass länge att vi under lång tid skapade egna blandningar till klienter, vänner och idrottare. Det är med vetenskapen i ryggen som vi med säkerhet kan påstå att energitillförsel är ett väldigt viktigt verktyg i jakten på optimerad prestation.

Berätta mer!

Både Tommy och Simon har länge studerat människans fysiologi och kroppens förmåga till att prestera. Under utbildningsåren uppstod alltid diskussioner rörande prestation på ett eller annat vis, det var därför som Facebook-gruppen MST-Mythbusters kom till och har idag i runda slängar drygt 1000 anhängare där informationen om kost, träning samt kritiskt tänkande hålls väldigt objektiv. Men detta var bara början – Utvecklingen har fortsatt i rasande fart.

Umara består inte bara av Simon och Tommy idag, utan av flertalet Biomedicinutbildade människor som brinner för prestation. När vi som ägare av Umara behöver assistans så finns den expertisen alltid runt hörnet. Just för att det vi skapar alltid ska vara optimerat, för när det kommer till prestation anser vi att bara det bästa är gott nog!

Tommy Ivarsson

Tommy Ivarsson

Fil.Mag Biomedicin - Inriktning mänsklig prestation

Blå-bock  Utbildning: Magisterexamen (fil.mag) Biomedicin med specialistkompetens inom mänsklig prestation.

Blå-bock  Meriter: Tidigare fystränare för försvarsmakten, personlig tränare via Eleiko Education, föreläsare för MF Hälsoutbildningar, Certifierad tränings och konditionsspecialist (CSCS) från NSCA (National Strength and Conditioning Association).

Blå-bock Läs mer om Tommy i hans personliga artikel om sig själv: Tommy

Simon Gustavsson

Simon Gustavsson

Fil.Kand Biomedicin inriktning nutrition och träning

Blå-bock Utbildning: Kandidatexamen (fil.kand) Biomedicin med specialistkompetens inom nutrition och träning.

Blå-bock  Meriter: Elittränare inom konditionsidrott för triathleter och cyklister, tidigare personlig tränare via Eleiko Education.

Blå-bock Läs mer om Simon i hans personliga artikel om sig själv: Simon

Alltid det senaste

Genom att ständigt hålla oss ajour till det senaste inom forskningen, och ännu viktigare, genom att föra diskussioner med människor som är mer kunniga än vad vi är så skapar vi möjligheter för nya fantastiska produkter. Vi får många förfrågningar från er kunder om produkter som kanske just du skulle vilja ha. Förfrågningar och erfarenheter parallellt med den nya vetenskapen som kontinuerligt utmanar status quo gör att vi alltid kommer vara i konstant förändring och optimering. Det kommer ständigt upp ny och förfinad forskning och det är hela tjusningen med att inte veta allt. Men med det sagt så är vi ändå tämligen säkra på att vi ligger i topp i landet när det gäller kunskap om kosttillskott och kopplingen till människans fysiologi.

Vi älskar din utmaning

Vi har fantastiskt många smarta människor runt omkring oss, och för det känner vi oss oerhört lyckosamma. Det ska samtidigt tilläggas i all denna trevliga passion att kosttillskott är just KOSTTILLSKOTT. Det kommer aldrig att vara ett måste för friska individer. Vi agerar inte ut mot sjukvården där ämnesbrister i kroppen gör att ett kosttillskott blir livsavgörande. De vi riktar oss mot är idrottare som är ute efter prestera bättre. Är du intresserad av hur idrottsnutrition kan hjälpa dig prestera bättre så har du kommit rätt.

Här presenterar vi all information så att du kan ta ett så klokt beslut som möjligt.

Låt oss spegla grundtanken till vårt arbetssätt med ett passande citat.

 

 ”If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.”   –   Henry Ford.

 

Om vi helt enkelt fortsätter skapa likadana produkter som redan finns på marknaden så kommer resultaten inte förändras. Väldigt logiskt! Något nytt måste ske!

Umara Henry Ford

Vem vill förlora med en meter?

Att dricka sportdryck eller Intend kanske inte gör att du presterar bättre i 100% av fallen, men du kommer med största säkerhet prestera bättre med energitillförsel än utan. För att ta ett exempel så behöver du heller inte investera i en landsvägscykel för 40 000 kr, men den hjälper dig troligtvis att cykla lite fortare än vad du gjort med den klassiska Kronans Monark. Vad som tar dig längst utan punktering kan vi alltid diskutera och så även skillnaden mellan latex och vanliga cykelslangar eller koffeinet från kaffe eller Intend.

I många aspekter gräver vi för djupt, men det är också poängen. Vi letar efter de små förbättringarna som tillsammans kan ha en stor betydelse. För att fortsätta ta exempel från cykelvärlden så vet de flesta cyklister att du inte förlorar med 1 mil, men den där retliga cykellängden känner de flesta igen.

Det är där vi hjälper dig!

Var kommer namnet Umara ifrån?

Namnet Umara härstammar från Tarahumaraindianerna – Läs mer om dessa underbart coola människor och varför de inspirerar oss.

Läs mer om vårt kvalitets- & säkerhetsarbete

Läs Mer

Produkterna är noggrant framtagna baserat på kvalitet och funktion. Har du någon gång funderat på om mängden sportdryck eller kaffe har någon betydelse för din prestation. Givetvis har den det, samtliga ingredienser finns i de doseringar där de har en vetenskapligt bevisad prestationshöjande effekt. Alla referenser finns för allmänheten på hemsidan, vi döljer inget!

Vi innehar GMP-standard och produkterna sätts ihop enligt HACCP-standard. Båda steg är kvalitets- och säkerhetssteg som ser till att produkterna innehar högsta möjliga kvalitet- och säkerhetsstandard.