Umara Athlete - Ludwid Fleetwood

Ludwig Fleetwood har under många år varit Sveriges bästa olympiska triathlet med fler SM medaljer i bagaget. Nu har han ändrat fokus och satsar för fullt mot Ironmandistansen. Med Ludwigs erfarenhet och snabbhet kommer det blir väldigt spännande att se vad han kan göra på framtida tävlingar. Nedan delar Ludwig med sig av sina erfarnheter och lärdomar kring idrottsnutrition. 


Vilka nutritionella och energimässiga krav ställer din idrott på dig? 

Väldigt höga krav nu när jag klivit upp till medel- och långdistans. En dålig energiplan kommer leda till ett misslyckat lopp. Eftersom kraven är höga har jag även behövt justera hur jag intar energi på träning, allt för att göra magen så tålig och ”bullet proof” det bara går.


Beskriv hur du jobbar med nutritionen/tillskott under en tävlingsdag.

Jag vill gärna hålla det enkelt. Snabba kolhydrater från 15h innan tävlingsstart. Under tävling försöker jag få i mig energin i flytande form, främst sportdryck och gel. Ska man summera det försöker jag stoppa i mig så mycket energi jag bara kan utan att magen ska strula.

Efter tävling försöker jag stoppa i mig vad jag kan få tag på, oftast en recovery bar eller liknande. Även mycket vätska. Det kan vara svårt, men jag försöker få i mig ett rejält mål med mat så snabbt jag bara kan efter målgång.


Vilka grenspecifika tips på energilösningar kan du dela med dig av? 

På cykeln är det bara att mosa i så mycket sportdryck du kan i flaskorna. Fördelen med umaras sportdryck är att du kan blanda drycken väldigt tung utan att den blir för söt.


I vilka tävlings/tränings situationer är det som svårast att lyckas med energiplanen? 

Helt klart löpningen. Det är begränsat vad man kan plocka med sig och jag personligen gillar inte att springa med ryggsäck eller vätskebälte.


Vilka är Umaraprodukter använder du mest? 

Sportdrycken och U Intend. Sportdrycken är enkel att räkna på och du kan få med dig extremt mycket energi utan att bära med dig så mycket skräp. U Intend dricker jag inför i princip alla kvalitétspass.


Följ Ludwig på instagram: @ludwigfleetwood