Umaras Integritetspolicy

Senast uppdaterad: 2024-03-25

Den lättlästa (awesome) versionen

Du är awesome och det respekterar vi, till och med uppmuntrar. Självklart behöver vi veta vart du bor och vad du heter om du köper saker av oss, annars kan vi inte skicka varorna till dig. Vi vill helst att du även betalar för prylarna, då behöver du även lämna ifrån dig uppgifter och betalningsinformation till Svea (som inte är en random person utan vår betalleverantör).

Vi sparar helst inte på din information i onödan, det tar bara massa plats. Vi kommer dock att lagra viss information om vad du köpt för att möjliggöra specifika funktioner på hemsidan som t.ex. recensioner, köphistorik m.m.. Skatteverket blir förmodligen också arga på oss om vi inte sparar vår bokföring - vi följer lagen helt enkelt.

Vår affärsidé är att tillhandahålla ett awesome sortiment med sportnutrition och närliggande produkter. Vi kommer alltså inte att försöka tjäna pengar på att sälja din information till något elakt företag att missbruka. Däremot kommer din information att skickas till andra företag som vi själva använder oss av, för att kunna leverera varorna eller för att informera dig om någon ny spännande produkt vi lanserar.

Även om kakor är väldigt goda att äta, så är det inte sådana kakor vi sparar på din dator. En del kakor måste vi spara för att sidan ska fungera, t.ex. kundvagnen och rena säkerhetsmekanismer. Alla smaskiga detaljer hittar du i slutet av denna sida.

Vill du av någon outgrundlig anledning bråka med oss (tvist) så löser vi det helst själva, går inte det så är det svensk lag som gäller.

Undrar du något, vill rätta någon information, eller tycker att vi borde bli senila och glömma bort dig så kontakta oss på [email protected] så löser vi det a´la Umara Style.


Den långa versionen med alla smaskiga detaljer


Umara AB (Org.nr 556931-0252, nedan benämnt “Umara” eller “vi”) strävar alltid efter att behandla dina (“du”, “dina”, “dig”) personuppgifter på ett sätt som får dig att känna dig awesome.

Denna integritetspolicy beskriver hur och varför vi som personuppgiftsansvarig samlar in samt behandlar dina personuppgifter och även vad vi gör för att skydda dem.


Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är all slags data som direkt eller indirekt går att använda för att identifiera en nu levande fysisk person. Elektroniska identiteter och IP-adresser räknas också som personuppgifter om det går att härleda dessa till en individ.


Personuppgifter du lämnar till oss, och vad vi gör med dem


Vid en beställning


För att kunna genomföra ett köp i vår e-handel samlar vi in personuppgifter från dig som t.ex. ditt för- och efternamn, adress, stad, postnummer, e-postadress och telefonnummer.

Dessa uppgifter behöver vi för att kunna genomföra en försäljning och leverera produkterna till dig. Uppgifterna lagras även i vårt ekonomisystem och för en eventuell kommunikation till myndigheter vilket krävs enligt lag. Vid frågetecken på en beställning kommer vi använda dina uppgifter för att kontakta dig gällande detta.

Vid beställning får du en orderbekräftelse som innehåller information om de produkter du har köpt. Detta e-mail går inte att avregistrera sig ifrån då det är information kring din beställning.

Efter beställning kan du komma att få ett mail som ber om att du betygsätter din upplevelse av att handla av oss, och/eller recension av de produkter du har köpt. Detta kan skickas ut antingen via våra egna system eller annan tjänst (exempelvis Trustpilot) vi använder för det ändamålet.

Det företag vi använder oss av för att tillhandahålla en betallösning (Svea Ekonomi), agerar som egen personuppgiftsansvarig och samlar in din information för att kunna ta betalt för din beställning samt göra riskbedömningar. Exakt vilka personuppgifter de samlar in och varför kan du läsa om i Sveas dataskyddspolicy.

Vid e-postkontakt med oss

Vi använder Google Workspace, inklusive Gmail, för hantering av e-post. När du skickar e-post till oss behandlas och lagras dina uppgifter genom Gmail, med inställningar konfigurerade för datalagring enbart inom Europa, i enlighet med GDPR. Detta säkerställer att dina uppgifter skyddas enligt europeiska standarder.

Observera att även om vi och Google tillämpar höga säkerhetsåtgärder, bör känslig information undvikas i e-postkorrespondens. 

Vi lagrar endast din e-post så länge vi behöver för att hantera korrespondensen eller ditt ärende.


Nyhetsbrev


Vi har ett nyhetsbrev som skickas ca 2-4 ggr i månaden. Du kan när som helst avregistrera dig genom länken i utskicket eller genom att logga in på mina sidor. Personuppgifter du lämnar för detta är e-postadressen, och anmäler du dig som inloggad på ditt konto kommer även ditt namn att användas.

För nyhetsbrevet använder vi en tjänst placerad i USA, Aweber. Överföringen sker under Privacy Shield vilket säkerställer en adekvat skyddsnivå för dina uppgifter.


Vilka personuppgifter vi samlar in samt för vilka ändamål

Vid besök på vår webbsida lagrar vi anonym information om vilken webbläsare du använder samt vilka sidor som besöks. Detta gör vi för att kunna förbättra vår tjänst.

Din IP-adress loggas på vår webbserver (Sverige) för att kunna spåra, detektera och förhindra intrång, bedrägeriförsök och/eller missbruk av tjänsten. Dessa loggfiler raderas efter 180 dagar.

Umara varken säljer eller lämnar ut dina personuppgifter till andra företag utan att först inhämta ditt samtycke. Dina personuppgifter kommer dock att behandlas av andra företag å Umaras vägnar, i de fall vi använder oss av andra tjänster för att komplettera våra egna system.

Vi kan komma att lämna ut registerutdrag till tredje part som t.ex. Polisen eller andra myndigheter om så krävs av lagen.


Cookies

Vårt betalsystem tillhandahålls av Svea (Svea Ekonomi, Evenemangsgatan 31, 169 81 Solna, Sverige) och där används kakor för att erbjuda dig en mer skräddarsydd upplevelse i checkouten.

Om vi använder andra kakor, kommer vi be om ditt tillstånd för detta. Se slutet av denna sida för en komplett lista och möjlighet att ändra ditt samtycke.


Vad vi gör för att skydda din data

Vi har sett till att de tjänster vi använder oss av, där din persondata lagras håller en hög standard på säkerhet samt att nödvändiga avtal finns på plats som säkerställer hanteringen av dina uppgifter.

Vi har automatiserade processer som efter en viss tid raderar eller anonymiserar data som inte längre är nödvändig för oss att hantera För att förhindra dataförlust har vi både kontinuerlig samt daglig backup med återkommande kontroll av dess funktionalitet.

Vi ser till att endast behörig personal har tillgång till de olika register vi använder där dina personuppgifter lagras.


Dina rättigheter

Du har rätt att kostnadsfritt få ut en kopia på den information om dig som finns lagrad hos hos en gång per år. För ytterligare begäran om flertalet kopior inom ett år har vi rätt att ta ut en rimlig avgift p.g.a. det administrativa arbete det medför.

Du har under vissa omständigheter rätten att begära att bli raderad (“bortglömd”).

Du har alltid rätt att begära rättelse av felaktiga uppgifter. En del av detta kan du göra själv genom att logga in på “Mina sidor”, för andra fall kontaktar du oss via e-post och beskriver ditt ärende.

Du har alltid rätt att dra tillbaka ett samtycke som du från början har gett oss, eller motsätta dig automatiskt beslutsfattande baserat på dina uppgifter.

Du kan läsa mer om detta i detalj på Datainspektionens hemsida.


Personuppgiftsbiträden

Umara använder, eller kan använda sig utav sig av ett eller flera personuppgiftsbiträden.

Ett personuppgiftsbiträde är en tredjepart som dina uppgifter överlämnas till, eller lagras hos på uppdrag av Umara för ett specifikt ändamål.

Exempel på detta kan vara en logistikpartner för att leverera dina varor, bokföringssystem eller annan tjänst vi använder oss utav för att leverera vår tjänst till dig. Vi ser till att avtal finns på plats mellan oss och dem, som säkerställer att dina uppgifter hanteras på rätt sätt.


Tvistlösning

Eventuell tvist mellan kund och Umara kommer att försöka lösas parterna emellan i första hand och om ingen bra lösning finns så kommer tvisten avgöras i enlighet med svensk lagstiftning.


Kontaktuppgifter

Umara AB
Backa Strandgata 14
422 46 Hisings Backa
[email protected]


Ändring av denna integritetspolicy

Umara kan från tid till annan komma att uppdatera denna integritetspolicy. Vi reviderar den kontinuerligt vid förändringar inom organisationen eller vid ändringar i tjänsterna. Den senaste versionen finns alltid tillgänglig via vår webbsida.


Kakor