Umaras integritetspolicy

Senast uppdaterad: 2018-07-26

Den lättlästa (awesome) versionen

Du är awesome och det respekterar vi, till och med uppmuntrar. Självklart behöver vi veta vart du bor och vad du heter om du köper saker av oss, annars kan vi inte skicka varorna till dig. Vi vill helst att du även betalar för prylarna, då behöver du även lämna ifrån dig uppgifter och betalningsinformation till Klarna.

Köper du något av oss kommer du få information om när vi släpper nya liknande produkter, vill du få detta utan att köpa något har vi ett nyhetsbrev du själv kan registrera dig på.

Vi sparar helst inte på din information i onödan, det tar bara massa plats. Vi kommer dock att lagra viss information om vad du köpt för att möjliggöra specifika funktioner på hemsidan som t.ex. recensioner, köphistorik m.m.. Skatteverket blir förmodligen också arga på oss om vi inte sparar vår bokföring - vi följer lagen helt enkelt.

Vår affärsidé är att tillhandahålla ett awesome sortiment med sportnutrition och närliggande produkter. Vi kommer alltså inte att försöka tjäna pengar på att sälja din information till något elakt företag att missbruka. Däremot kommer din information att skickas till andra företag som vi själva använder oss av, för att kunna leverera varorna eller för att informera dig om någon ny spännande produkt vi lanserar.

Även om kakor är väldigt goda att äta, så är det inte sådana kakor vi sparar på din dator. De vi sparar är endast nödvändiga för sajtens funktion, som till exempel att kundvagnen ska fungera, eller säkerhetsfunktioner till formulär. Dessa kakor behöver enligt lag inget medgivande, därför tänker vi inte störa dig med en popup för dessa.

Vill du av någon outgrundlig anledning bråka med oss (tvist) så löser vi det helst själva, går inte det så är det svensk lag som gäller.

Undrar du något, vill rätta någon information, eller tycker att vi borde bli senila och glömma bort dig så kontakta oss på konsument@umara.se så löser vi det a´la Umara Style.


Den långa versionen med alla smaskiga detaljer


Umara AB (Org.nr 556931-0252, nedan benämnt “Umara” eller “vi”) strävar alltid efter att behandla dina (“du”, “dina”, “dig”) personuppgifter på ett sätt som får dig att känna dig awesome.

Denna integritetspolicy beskriver hur och varför vi som personuppgiftsansvarig samlar in samt behandlar dina personuppgifter och även vad vi gör för att skydda dem.


Vad är personuppgifter?

Personuppgifter är all slags data som direkt eller indirekt går att använda för att identifiera en nu levande fysisk person. Elektroniska identiteter och IP-adresser räknas också som personuppgifter om det går att härleda dessa till en individ.


Personuppgifter du lämnar till oss, och vad vi gör med dem


Vid en beställning


För att kunna genomföra ett köp i vår e-handel samlar vi in personuppgifter från dig som t.ex. ditt för- och efternamn, adress, stad, postnummer, e-postadress och telefonnummer.

Dessa uppgifter behöver vi för att kunna genomföra en försäljning och leverera produkterna till dig. Uppgifterna lagras även i vårt ekonomisystem och för en eventuell kommunikation till myndigheter vilket krävs enligt lag. Vid frågetecken på en beställning kommer vi använda dina uppgifter för att kontakta dig gällande detta.

Vid beställning får du en orderbekräftelse som innehåller information om de produkter du har köpt. Detta e-mail går inte att avregistrera sig ifrån då det är information kring din beställning.

14 dagar efter beställning får du ett mail där vi ber om feedback/recension på de produkter du köpt. Detta kan du tacka nej till för ytterligare framtida utskick genom att klicka på länken längst ner i mailet och ändra dina inställningar. Samtliga e-mail som skickas per automatik från webshoppen lagras i maximalt upp till 60 dagar i våra system, vartefter de sedan raderas eller anonymiseras.

Det företag vi använder oss av för att tillhandahålla en betallösning (Klarna), agerar som egen personuppgiftsansvarig och samlar in din information för att kunna ta betalt för din beställning samt göra riskbedömningar. Exakt vilka personuppgifter de samlar in och varför kan du läsa om i Klarnas dataskyddspolicy.

Vid kontakt med oss


Genom att du skickar mail till oss, eller använder dig av kontaktformuläret på vår hemsida kommer vi att behandla dina uppgifter enbart för att svara på ditt ärende. Uppgifterna du lämnar lagras bara så länge vi behandlar ditt ärende, därefter raderas dem.


Nyhetsbrev


Vi har ett nyhetsbrev som skickas ca 2-4 ggr i månaden. Du kan när som helst avregistrera dig genom länken i utskicket eller genom att logga in på mina sidor. Personuppgifter du lämnar för detta är e-postadressen, och anmäler du dig som inloggad på ditt konto kommer även ditt namn att användas.

För nyhetsbrevet använder vi en tjänst placerad i USA, Aweber. Överföringen sker under Privacy Shield vilket säkerställer en adekvat skyddsnivå för dina uppgifter.


Vilka personuppgifter vi samlar in samt för vilka ändamål

Vid besök på vår webbsida lagrar vi anonym information om vilken webbläsare du använder samt vilka sidor som besöks. Detta gör vi för att kunna förbättra vår tjänst. Informationen lagras hos Google Analytics (USA, Privacy Shield).

Din IP-adress loggas på vår webbserver (Sverige) för att kunna spåra, detektera och förhindra intrång, bedrägeriförsök och/eller missbruk av tjänsten. Dessa loggfiler raderas efter 180 dagar.

Umara varken säljer eller lämnar ut dina personuppgifter till andra företag utan att först inhämta ditt samtycke. Dina personuppgifter kommer dock att behandlas av andra företag å Umaras vägnar, i de fall vi använder oss av andra tjänster för att komplettera våra egna system.

Vi använder oss utav “soft opt in”, vilket betyder att du får nyhetsbrev av oss med t.ex. information om nya produktlanseringar om du någon gång handlat av oss även om du inte aktivt valt nyhetsbrevet. Du kan när som helst avanmäla dig från detta via länken i varje utskick.

Vi kan komma att lämna ut registerutdrag till tredje part som t.ex. Polisen eller andra myndigheter om så krävs av lagen.


Cookies

Vi använder bara nödvändiga eller andra lämpliga cookies på vår sajt för att den ska fungera och som inte identifierar dig som person. Det innefattar:
ucart - för din kundvagn
__RequestVerificationToken - säkerhetsmekanism för formulär
NID - på kontaktsidan för captcha
ASP.NET_SessionId - för att veta om du är inloggad eller ej, och isåfall som vem
.AspNet.Correlation.Facebook - en cookie som bara används när du loggar in eller kopplar ihop ditt konto med Facebook (säkerhetsmekanism)

Vårt betalsystem tillhandahålls av Klarna (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige) och där används kakor för att erbjuda dig en mer skräddarsydd upplevelse i checkouten. Exakt vilka kakor Klarna använder kan du läsa mer om här - https://www.klarna.com/se/cookies/

Om vi använder andra kakor, kommer vi be om ditt tillstånd för detta.


Vad vi gör för att skydda din data

Vi har sett till att de tjänster vi använder oss av, där din persondata lagras håller en hög standard på säkerhet samt att nödvändiga avtal finns på plats som säkerställer hanteringen av dina uppgifter.

Vi har automatiserade processer som efter en viss tid raderar eller anonymiserar data som inte längre är nödvändig för oss att hantera För att förhindra dataförlust har vi både kontinuerlig samt daglig backup med återkommande kontroll av dess funktionalitet.

Vi ser till att endast behörig personal har tillgång till de olika register vi använder där dina personuppgifter lagras.


Dina rättigheter

Du har rätt att kostnadsfritt få ut en kopia på den information om dig som finns lagrad hos hos en gång per år. För ytterligare begäran om flertalet kopior inom ett år har vi rätt att ta ut en rimlig avgift p.g.a. det administrativa arbete det medför.

Du har under vissa omständigheter rätten att begära att bli raderad (“bortglömd”).

Du har alltid rätt att begära rättelse av felaktiga uppgifter. En del av detta kan du göra själv genom att logga in på “Mina sidor”, för andra fall kontaktar du oss via e-post och beskriver ditt ärende.

Du har alltid rätt att dra tillbaka ett samtycke som du från början har gett oss, eller motsätta dig automatiskt beslutsfattande baserat på dina uppgifter.

Du kan läsa mer om detta i detalj på Datainspektionens hemsida


Personuppgiftsbiträden

Umara använder, eller kan använda sig utav sig av ett eller flera personuppgiftsbiträden.

Ett personuppgiftsbiträde är en tredjepart som dina uppgifter överlämnas till, eller lagras hos på uppdrag av Umara för ett specifikt ändamål.

Exempel på detta kan vara en logistikpartner för att leverera dina varor, bokföringssystem eller annan tjänst vi använder oss utav för att leverera vår tjänst till dig. Vi ser till att avtal finns på plats mellan oss och dem, som säkerställer att dina uppgifter hanteras på rätt sätt.


Tvistlösning

Eventuell tvist mellan kund och Umara kommer att försöka lösas parterna emellan i första hand och om ingen bra lösning finns så kommer tvisten avgöras i enlighet med svensk lagstiftning.


Kontaktuppgifter

Umara AB
Aröds Industriväg 76
422 43 Hisings Backa
konsument@umara.se


Ändring av denna integritetspolicy

Umara kan från tid till annan komma att uppdatera denna integritetspolicy. Vi reviderar den kontinuerligt vid förändringar inom organisationen eller vid ändringar i tjänsterna. Den senaste versionen finns alltid tillgänglig via vår webbsida.