Om oss

Umara grundades 2013 av Biomedicinarna Tommy Ivarsson, MSc och Simon Gustavsson, BSc som studerade nutrition och förmåga att prestera. Vi är båda två ett par riktigt glada idrottare med en förståelse för idrotten då vi är löpare, cyklister, skidåkare och snart säkert även triathleter, swimrunners m.m.

Vi specificerade oss mot nutrition/energi inom uthållighetsidrott. Med hjälp av vetenskap, erfarenhet från idrottare och vår egen förmåga att väva ihop teori med praktik, utvecklar vi optimerad idrottsnutrition för att hjälpa dig prestera på din individuella topp. Alla kan ta sig upp till nästa nivå och nutritionen är ett av många viktiga verktyg.

Vision

“Vi tror alla vinner på fysisk aktivitet med idrottsmål som inspirerar. Vi tror människor blir inspirerade till aktivitet genom en känsla av kontroll, att de har vad som krävs för att nå sina mål.

Vi får fler människor aktiva genom att hjälpa dem prestera bättre med kunskap, inspiration och produkter med vetenskaplig grund.

Vi tar fram idrottsnutrition och utbildar i hur vi når vår högsta potential som idrottare. Vi kommunicerar direkt genom föreläsningar, videos, artiklar och ambassadörer. Vi lever som vi lär och strävar efter att vara det bästa exemplet vi möjligen kan vara genom att praktisera det vi förespråkar.”


Produktutveckling

Umaras produktutvecklingsteam består idag inte bara av Simon och Tommy, utan av flertalet Biomedicinutbildade människor som brinner för prestation. När vi som ägare av Umara vill diskutera nya produkter och dess framtagning så finns den samlade expertisen runt hörnet. Just för att det vi skapar alltid ska vara optimerat, för när det kommer till prestation anser vi att bara det bästa är gott nog!

 

IT

Inom IT och webb har vi vår triathlet Erik Arenhill på plats, han är mannen som utvecklar och ansvarar över det mesta inom det digitala området.

Umarautvecklare & kundsupport 

Här har vi cyklisten David Hansson han jobbar med att skriva artiklar, information om produkter, utveckling av logistik och kundservice. Han har studerat Idrottsvetenskap + en magisterexamen inom idrott och prestation. Han är alltså lika nördig som vi andra och kommer ta väl hand om dig och dina frågor. 

  

Logistik & Order 

Här arbetar Carina Jeppsson som tar hand om din order. Det krävs ett fokuserat sinne för att allt ska bli både rätt och bra vid orderhantering, och precis detta sinne har Carina.

 


 

Tillsammans driver vi alla Umara framåt och arbetar kontinuerligt i linje med vår vision om att paketera prestation till dig som idrottare. Genom utbildning, gemenskap och nutritionsprodukter, optimerade för din prestation.

Simon Gustavsson
VD / Återförsäljare / Ambassadörskap

simon@umara.se
Tommy Ivarsson
Vice VD / Marknad / Tävling

tommy@umara.se
Erik Arenhill
IT & Web

erik@umara.se
David Hansson
Företagsutveckling/
marknadsföring &
kundsupport


david@umara.se
Carina Jeppsson
Order & Logistik

carina@umara.se

 

Varför namnet Umara?

Umara är en förkortning av Taraumara (de kallar sig själva rarámuri). En befolkningsgrupp i Mexico som är kända för deras till synes övermänskliga kapacitet. Det har ryktats om prestationer, i stort sett barfota, där de sprungit upp mot 70 mil på dryga 48 timmar. En hastighet som skulle ta atleten 35 mil om dagen om man tar fram miniräknaren och räknar på det lite… I jämförelse är det uppmätta världsrekordet 30,3 mil på 24 timmar vilket är rent fantastiskt. Det motsvarar drygt 47 min per mil, varje mil i 24 timmar!


Oavsett hur verkliga deras prestationer är så är det en folkgrupp som under flera hundra år har haft en tradition att ta sig fram till fots, och oavsett ålder och kön så springer de som livsstil. De har en egen sportdryck vid namn Iskiate som de konsumerar under sina långa löprundor. Den består enligt sägen, till stor del av majsmjöl, honung, kanel och chiafrön som ger energi.

Taraumara påminner oss om varför vi älskar Umara. Vi går vår egen väg, och ser energi som ett verktyg att ta oss från punkt A till B snabbare än vi gjort tidigare.


Att träna och tävla är en livsstil, ingen modefluga!


Från Biomedicin, labbmiljöer, forskning, produktframtagning och fystester
Till en förståelse för de praktiska och logistiska utmaningar  som varje idrottare ställs inför.