Green Weekend - T.o.m söndag 29/11 har vi FRAKTFRITT oavsett ordervärde samt att alla paket skickas med miljöfrakt.

U Beta-Alanine

120kr

Produktbeskrivning

Beta-Alanin är en aminosyra som behövs för att upprätthålla nivåerna av karnosin i musklerna. Beta-Alanin går ihop med Histidin i våra muskelceller och bildar då Karnosin. Histidin har vi gott om i cellerna så det är inte en begränsande faktor, däremot är Beta-Alaninet begränsande och supplementering av Beta-Alanin ökar nivåerna av Karnosin i muskelcellerna.

Karnosinet har i uppgift är att buffra mjölksyra och upprätthålla rätt pH-balans i muskelcellerna. Tillskott av Beta-Alanin ökar nivåerna av Karnosin vilket gör att cellerna hinner hantera och neutralisera syran som uppstår vid intensivt arbete och du kan pusha lite hårdare under tröskelpass och intervaller.

 

Dosering

Forskningen har visat att ett totalt intag på mellan 150-200g fördelat över 30-45 dagar (ca 5g/dag) behövs för att maximera nivåerna av Karnosin i cellerna och därigenom och ge optimala förutsättningar för intensivt arbete. När du väl intagit denna mängd över 30-45 dagar så behövs en underhållsdos på 3-5g/vecka för att bibehålla opti-nivån året om. Med detta i åtanke har vi valt att fylla 200g U Beta Alanine i en burk vilket räcker för en optimal uppladdning + några månaders underhåll. Blanda ut U Beta-Alanine i valfri vätskemängd och drick. Kan blandas ut i ett vanligt glas vatten eller skicka ner en skopa i nån annan dryck du ändå dricker (t.ex sportdryck eller liknande).

Är du väl maximalt uppladdad räcker det med 1 dos U Intend eller 1 tesked Beta-Alanin per vecka för att bibehålla nivåerna året om så du alltid är opti-redo för ett grymt intervall- eller tröskelpass.

 

- Utvecklad av Biomedicinare i Sverige.

- Tillverkad i Sverige.

- Samtliga ingredienser är godkända hos EFSA (European Food Safety Authority).

- 100% vegansk.

- Tillverkad enligt HACCP / GMP.

Lär dig mer

Beta-Alanin är en av "The Big 5". Dvs en av de fem tillskott som vetenskapen är enig om ger en prestationshöjande effekt och är värda att satsa på om du vill prestera. Utöver Beta-Alanin är det Kreatin, Koffein, Bikarbonat och Nitrat.

Kör 5-6g Beta alanin om dagen i en månad och förvänta dig runt 5% extra effektutveckling på intervaller i tidsspannet 30s till 10min. Dvs klassiska 30/15, 40/20, 60/30, 4x4min, 4x8min intervaller. Du kan läsa mer pm Beta-alanin på Prestera Mera. 

 

Vad andra tycker om denna produkt

Genomsnittsbetyg

4.9(36)
5
(33)
4
(2)
3
(0)
2
(1)
1
(0)

Genomsnittsbetyg

4.9(36)
Alla recensioner är från verifierade köp/kunder.
- 2020-07-30 09:50:30

Sticker väldigt mycket i huden när man tar det.

- 2020-08-05 12:38:05

Lätt och bra!!!

- 2020-08-21 15:02:09

Mer information

Innehåll:

Beta-Alanin, Klumpförebyggande medel (Kiseldioxid)


Tillverkad i en miljö som bearbetar mjölk och nötter

 

Allergener i innehållsförteckningen är utmärkta i fetmarkerad stil (i de fall allergener finns i produkten).

Säkerhetsinformation: Kosttillskott ersätter inte en allsidig kost. Angiven dosering bör ej överskridas. Intag kan och ger oftast en stickande känsla i huden, denna känsla är helt normal och ofarlig.
Användningsinstruktion: Intag 1 tesked (5g) per dag för att buffra dina nivåer. Blanda ut i valfri vätska och vätskemängd och drick.
Antal per förp: 40
Förvaring: Torrt

Näringsvärden

Per 100 g Per 5 g
Beta-Alanin 100g 5g
Vald version:
Beta Alanin (200g)
Antal
1-2 dagar leveranstid I lager