#imovefordiabetes

Då var det dags för den fjärde och sista utmaningen i projektet #Imovefordiabetes i samarbete med Beat diabetes.

Denna gången är det Anders Olsson "Järnmannens" tur att hålla i trådarna. Anders kom då med den fantastiska ideen att utmana dom andra grabbarna på 18 mil cykel nu på lördag den 14 augusti. Med den lilla detaljen att det kommer göras i en knäcykel. Dvs den typ av cykel som Anders tävlar med i ex Ironmantävlingar. Anders kommer utmana Simon och Martin över de 18milen men för att dom ska han någon som helst chans så kommer dom att köra som ett team och byta av varandra.

Upplägget är som följer:

Vi cyklar 18mil på Klarälvsbanan. Starten går kl 9 på lördag i Uddeholm och sedan cyklar vi 9 mil till Karlstad innan vi vänder tillbaka till Uddeholm. Anders med alla sina OS-medaljer startar en timme bakom oss för att vi ska ha en chans. Du följer detta äventyr via Umaras facebook sida där vi kommer sända live.
Under 2021 kommer vi på Umara vara med och stötta projektet imovefordiabetes och samla in pengar till stiftelsen Beat Diabetes. Detta kommer vi göra genom att tillsammans med ett gäng vänner och sponsorer utföra 4 olika utmaningar under året för inspirera och lufta kampen mot diabetes och uppmanna till rörelse vilket är en viktig del både för att undvika diabetes typ 2 samt för dom som lever med diabetes idag. Nedan kan du läsa mer om projektet och de olika utmaningarna.

Intiativtagarna till detta projekt är Martin Hörtin (Triathlet), David Gardell (Cyklist), Simon Gustavsson (VD Umara) och OS-guldmedaljören Anders ”Järnmannen” Olsson. Dessa fyra personer kommer under året genomföra fyra olika utmaningar för att samla in pengar till forskning mot diabetes samt stöd och supportfunktioner för diabetiker.


Alla event går att följa live via Umaras Instagram & Facebook. Eller följ @imovefordiabetes.

Diabetes är det många som kämpar mot. Genom Martin Hörtin har vi fått möjligheten att genomföra detta projekt tillsammans med Stiftelsen Beat diabetes som startats av NENT Group. Tillsammans är målsättningen att från och med projektets start söndag 21/3 och fram till Diabetesgalan i November samla in så mycket pengar som möjligt i kampen mot diabets och inspirera till ökad rörelse bland barn och vuxna.


Var med och stötta Stiftelsen BEAT Diabetes och deras arbete för att öka både kunskap och medvetenhet om alla typer av Diabetes i Norden. Swisha ditt bidrag till 123 318 60 20.

Utmaningarna

Nedan kan du läsa lite mer om deltagarna för dessa olika utmaningar samt vad det är dom ska hitta på. Mer info kommer när varje enskilt projekt närmar sig. För det senaste följ Umara & imovefordiabetes på instagram. 

Martin Hörtin

"En föräldraledig 3-barnspappa som annars jobbar på TV3. Har en passion för konditionsträning, hälsa och god mat. När jag var liten  spelade jag fotboll i Hammarby IF, fast jag var rätt kass med bollen. Löpning och den sociala gemenskapen var dock lockande. Så med åren har det blivit både milslopp, maraton, klassiker och Ironmans.

2021 hade jag planer på IM igen vilket ledde mig till att börja Zwifta för bästa möjliga träning. Det ena ledde till det andra och plötsligt började jag försöka slå mina egna tider på virtual Everest. Nu är det en v10K som gäller. Vad händer efter det kan man fråga sig. Det finns väl alltid nya utmaningar runt hörnet som väntar."

Utmaningen HÖGT: Cykla 10 000 höjdmeter virtuellt i Zwift.

David Gardell

"Småbarnsfarsa som hittade cykling för drygt 8 år sedan och älskar att pressa mig själv till nya nivåer. Min utmaning och målet är att så fort som möjligt cykla från fyr till fyr på Gotland och samtidigt samla in pengar till förmån för forskningen kring diabetes. (Och kanske få hänga av Simon ifrån hjul samtidigt?😘)Är det riktigt fint väder så kanske det rent av blir en extra vända!"

Utmaning FORT: Fyr till fyr på Gotland med målsättningen att sätta en ny rekordtid. Utmaningen kommer genomföras den 15 maj. 

Simon Gustavsson

"Jag älskar äventyr och fysiska utmaningar och efter att ha genomfört Sverigetrampet förra året under 100 timmar så är det nu dags för nya utmaningar. Att då samtidigt kunna lyfta kampen mot diabetes och försöka inspirera fler människor till ett aktivt liv ska bli så himla kul!"

Utmaningen LÅNGT: Cykla runt Vänern och Vättern i ett svep, total 100mil utan att sova.

Anders "Järnmannen" Olsson

"Hörde jag ordet utmaning. Då är jag med.
Jag kommer från Hagfors i Värmland. Utmaningar har blivit något som gör att det pirrar till i kroppen och som jag gärna vill hänga med på. Spelar ingen roll om man fixar det eller inte. (Man är redan en vinnare om man försöker)."

Utmaningen TUNGT: Anders tävlar mot alla dom andra över 18mil handcykling.

Vill du eller ditt företag synas & hjälpa till lite extra kontakta Martin för mer info: 

Mejl: martin.hortin@nentgroup.com
Telefon: 0736992409


Projektets sponsorer & partners