#imovefordiabetes


Då var det dags för Simons äventyr och utmaning nr 3 i #imovefordiabetes. Fredag den 18/6 klockan 10:00 är dags för Simon att börja sin tur och cyka 101 mil runt både Vättern & Vänern plus en liten bonustrip hem till kontoret i Göteborg för att samla ihop distansen. Målet är att lösa detta i ett svep utan att sova och går allt som vi hoppas tar det 36-40h. Målgång är planerad mellan 22:00-02:00 lördag kväll. Det är tredje utmaningen i vår insamling till Beat Diabetes.

Denna utmaning är inte ett rekordförsök på något vis. Det är en kul utmaning som vi hoppas inspirerar till rörelse på individens villkor. Det innebär att vem som helst får cykla med, och vi vill verkligen ha sällskap. Cykla med en bit eller precis så länge du vill. Vill du ligga framme och dra i vinden får du gärna göra det eller ligga jämte eller bakom och njuta av utsikten. Hela fredagen och lördagen kommer vi passera runt många stora städer så vi hoppas och utgår från att många vill njuta i solen med oss. Vi ses längs vägarna!

Du följer äventyret här eller på vår instagram @umarasports. Här kommer Simon att synas med en livetracker på karta. Han kommer troligtvis ligga med en snittfart om 30km/h första 12h för att sedan tappa lite beroende på när på dygnet och hur vindarna ligger. Så du får räkna lite på när han beräknar vara vart eller följa trackern för exakt data och färdväg. Den slutgiltiga snittfarten blir troligtvis runt 28km/h och 36h. Men allt kan ju givetvis hända.

Under 2021 kommer vi på Umara vara med och stötta projektet imovefordiabetes och samla in pengar till stiftelsen Beat Diabetes. Detta kommer vi göra genom att tillsammans med ett gäng vänner och sponsorer utföra 4 olika utmaningar under året för inspirera och lufta kampen mot diabetes och uppmanna till rörelse vilket är en viktig del både för att undvika diabetes typ 2 samt för dom som lever med diabetes idag. Nedan kan du läsa mer om projektet och de olika utmaningarna.

Intiativtagarna till detta projekt är Martin Hörtin (Triathlet), David Gardell (Cyklist), Simon Gustavsson (VD Umara) och OS-guldmedaljören Anders ”Järnmannen” Olsson. Dessa fyra personer kommer under året genomföra fyra olika utmaningar för att samla in pengar till forskning mot diabetes samt stöd och supportfunktioner för diabetiker.


Alla event går att följa live via Umaras Instagram & Facebook. Eller följ @imovefordiabetes.

Diabetes är det många som kämpar mot. Genom Martin Hörtin har vi fått möjligheten att genomföra detta projekt tillsammans med Stiftelsen Beat diabetes som startats av NENT Group. Tillsammans är målsättningen att från och med projektets start söndag 21/3 och fram till Diabetesgalan i November samla in så mycket pengar som möjligt i kampen mot diabets och inspirera till ökad rörelse bland barn och vuxna.


Var med och stötta Stiftelsen BEAT Diabetes och deras arbete för att öka både kunskap och medvetenhet om alla typer av Diabetes i Norden. Swisha ditt bidrag till 123 318 60 20.

Utmaningarna

Nedan kan du läsa lite mer om deltagarna för dessa olika utmaningar samt vad det är dom ska hitta på. Mer info kommer när varje enskilt projekt närmar sig. För det senaste följ Umara & imovefordiabetes på instagram. 

Martin Hörtin

"En föräldraledig 3-barnspappa som annars jobbar på TV3. Har en passion för konditionsträning, hälsa och god mat. När jag var liten  spelade jag fotboll i Hammarby IF, fast jag var rätt kass med bollen. Löpning och den sociala gemenskapen var dock lockande. Så med åren har det blivit både milslopp, maraton, klassiker och Ironmans.

2021 hade jag planer på IM igen vilket ledde mig till att börja Zwifta för bästa möjliga träning. Det ena ledde till det andra och plötsligt började jag försöka slå mina egna tider på virtual Everest. Nu är det en v10K som gäller. Vad händer efter det kan man fråga sig. Det finns väl alltid nya utmaningar runt hörnet som väntar."

Utmaningen HÖGT: Cykla 10 000 höjdmeter virtuellt i Zwift.

David Gardell

"Småbarnsfarsa som hittade cykling för drygt 8 år sedan och älskar att pressa mig själv till nya nivåer. Min utmaning och målet är att så fort som möjligt cykla från fyr till fyr på Gotland och samtidigt samla in pengar till förmån för forskningen kring diabetes. (Och kanske få hänga av Simon ifrån hjul samtidigt?😘)Är det riktigt fint väder så kanske det rent av blir en extra vända!"

Utmaning FORT: Fyr till fyr på Gotland med målsättningen att sätta en ny rekordtid. Utmaningen kommer genomföras den 15 maj. 

Simon Gustavsson

"Jag älskar äventyr och fysiska utmaningar och efter att ha genomfört Sverigetrampet förra året under 100 timmar så är det nu dags för nya utmaningar. Att då samtidigt kunna lyfta kampen mot diabetes och försöka inspirera fler människor till ett aktivt liv ska bli så himla kul!"

Utmaningen LÅNGT: Cykla runt Vänern och Vättern i ett svep, total 100mil utan att sova.

Anders "Järnmannen" Olsson

"Hörde jag ordet utmaning. Då är jag med.
Jag kommer från Hagfors i Värmland. Utmaningar har blivit något som gör att det pirrar till i kroppen och som jag gärna vill hänga med på. Spelar ingen roll om man fixar det eller inte. (Man är redan en vinnare om man försöker)."

Utmaningen TUNGT: Det kommer bli något extremt som alltid med Anders. Men vi väljer att hålla lite på detta.

Vill du eller ditt företag synas & hjälpa till lite extra kontakta Martin för mer info: 

Mejl: martin.hortin@nentgroup.com
Telefon: 0736992409


Projektets sponsorer & partners