U Gel Hallon, Citron och Cola+koffein


U Gel är en liten smidig förpackning full med energi för att hålla dig springande, cyklande eller skidande många långa hårda mil. Gelen ger dig en koncentrerad portionsförpackad dos av lättupptagliga kolhydrater och salter i lättflytande (liquid) format.


Precis som med Umaras sportdryck använder vi oss här av en kolhydratmix mellan maltodextrin och fruktos, ration på gelen är 2:1 vilket betyder 2 delar snabba kolhydrater och 1 del långsammare. Att använda dubbla kolhydratkällor är enligt vetenskapen det mest effektiva sättet för kroppen att ta upp en hög dos kolhydrater samtidigt som man är snällare mot magen och minskar risken för magproblem. Det sker genom att fruktos och maltodextrin fraktas genom tarmen, ut i blodet av olika transportörer. Detta ger möjlighet till ett högt intag på 20g kolhydrater per gel när du använder U Gel under din fysiska aktivitet. Vi rekommenderar 3-4 gels per timme om du inte tillför annan energi utan bara vätska. Förutom kolhydrater innehåller gelen även de elektrolyter (natrium, kalium, kalcium, magnesium) som du förlorar via svett.

Colasmaken innehåller också
30mg koffein vilket är en anpassad koffeinmängd för att upprätthålla koffeinnivåerna i kroppen vid ett intag på 1-2 koffeinrika gel per timme.


Gelen har en komposition mellan energi och vatten på 50/50 (20g kolhydrater och 40g totalvikt per gel) vilket gör att den är lättflytande och enkel att få i sig även när du håller på att hosta upp lungorna och mjölksyran sprutar ur öronen.