U Intend

U Intend är skapad för dig som vill få ut det lilla extra av din kropp och verkligen kunna prestera på topp. Du kan se U Intend som din motivationsknapp. Känner du dig trött och sliten men ändå har planerat in det där tuffa intervallpasset just idag.... Här har U Intend den stora effekten, den får dig ur soffan helt enkelt. Den ser till att dina pass blir gjorda, och detta med en gnistrande kvalitet i träningen!


Hur fungerar den då? U Intend innehåller en optimal dos av aminosyror och koffein som hjälper din kropp att prestera på topp. U Intend togs fram för att hjälpa till i tre steg, aerobt (kroppen jobbar med syre), anaerobt (kroppen jobbar utan syre) samt ge en mental push.


U Intends innehåll och dess effekter:

 

Citrullin Malat -  Är en så kallad icke-essentiell aminosyra som naturligt finns i t.ex vattenmelon. Citrullin är en av de verksamma aminosyrorna i den så kallade ureacykeln, ett system som renar blodet från ämnen som ackumuleras i kroppen under såväl vila som aktivitet. Vid hård fysisk aktivitet sker det till viss del en nedbrytning av muskulaturen som kan försura blodet med ammoniak. När ammoniak byggs upp i blodet försämrar det kroppens förmåga att arbeta aerobt och som följd börjar kroppen istället arbeta anaerobt (utan tillräckligt med syre) och prestationen blir lidande.  


Citrullin har visats kunna öka både aerob och anaerob prestation samt reducera träningsvärk. Den minskade träningsvärken kan bero på den effektiva utrensningen av ammoniak från blodet. Tillförsel av citrullin leder även till förhöjda nivåer av kväveoxid i blodet som i sin tur signalerar till blodkärlen att öppna upp sig lite så att blodflödet till och från arbetande muskulatur ökar.


BCAA -  Branched-Chain Amino Acids är tre av de essentiella aminosyrorna som vi måste få i oss via kosten för vår funktion och hälsa. BCAAs roll i träning och tävling har flera effekter. Bland annat så är dessa tre aminosyror identifierade som de som har störst betydelse för muskelproteinsyntesen, och då främst Leucin som vi har mest av i U Intend. Leucinets effekt på muskelproteinsyntes innebär att tillväxten av muskelfibrer triggas. Likväl verkar det som att tillförsel av BCAA har en glykogensparande effekt då det också kan användas som energikälla. Vidare har det också visats att BCAA kan minska träningsvärk efter intensiv träning, samt minska mental trötthet.


Beta-Alanin - Är också detta en icke-essentiell aminosyra. Forskningsstudier har visat att intag av beta-alanin kan ge en prestationsförbättring och motverka upplevd trötthet. Beta-alanin höjer nivåerna av karnosin i muskelcellerna vilket ger en pH-buffrande effekt. Det innebär att när pH:t sänks i kroppen vid mjölksyra och fysisk ansträngning, reglerar karnosinet upp det till normala nivåer igen vilket gör att du kan arbeta längre på eller över tröskel. Beta-alanin ger helt ofarliga stickningar i huden. Men stickningarna bidrar också till en uppiggande och “taggande effekt”. 


Tar man U Intend 1-2 gånger i veckan så får man även i sig en dos av Beta-alanin som ger en förlängd positiv effekt på ens prestation över tid. Du buffrar alltså upp karnosinnivåerna i kroppen.


Tyrosin - Tyrosin används som prestationshöjare då det är en föregångare till dopamin som i sin tur agerar som ett “må bra hormon” i kroppen. Det ser alltså ut som att man kan upprätthålla en ordentlig mängd dopamin under aktivitet med hjälp av tyrosintillförsel. Dopaminet kan därefter verka i sin naturliga form eller omvandlas till adrenalin och noradrenalin som i sin tur har en prestationshöjande effekt.

 

Koffein - Ger en ökad uppmärksamhet, ökad vakenhet, ökad uthållighetsprestation, ökad uthållighetskapacitet och ger minskad upplevd ansträngning under aktivitet. Koffeinets prestationshöjande egenskaper har blivit noggrant studerade på senare år och sammantaget visar 21 olika studier hur uthållighetsprestationen ökade med i snitt 2,3 % om det tas före tävling och i snitt upp till 4,3 % om det intas både före och under träning. Det är därför inte så svårt att se varför det faktiskt är så använt som det är. En dos U Intend 45min före start och därefter 1-2 U Gel med koffein varje timme bäddar för nya rekord.


U Intend är en av de bästa produkterna i sitt slag på marknaden, men det är ingen magisk produkt. Dess innehåll är fullt lagligt och dopingfritt så att du oavsett nivå kan ta U Intend med gott samvete.


Då tar du U Intend

 

U Intend finns i pulverform i burk och blandas då med 1 skopa (18g, medföljer) i 250-500ml vatten. Eller så använder man sig av en U Intend shot där två stycken shotar ger en normal fulldos.


U Intend bör intas 30-60 min innan fysisk aktivitet. Men kan även intas under aktivitet för en extra boost. Självklart går U Intend att blanda i samtliga av Umaras sportdrycker för att få en koffeinhaltig sportdryck. Smakmässigt är den bäst att blanda med U Sport 2:1 Citron eller U Sport 1:0,8 Fläder tycker vi själva.