På grund av Covid-19 har vi stängt vår fysiska butik. Men du kan fortfarande handla via webbshoppen som vanligt och numera även få paketet hela vägen hem till dörren - Läs mer här

U Recover

Alla atleter kämpar med eller mot tiden oavsett om det gäller att orka sista minuten under intervallerna, hinna hem från jobbet och träna eller orka laga mat efter ett blött, kallt distanspass. Att sträva mot att en stark prestation innebär inte bara att ha en bra energiplan innan och under en tävling eller träning, utan att faktiskt förbereda kroppen för att orka nästa pass också och att ta tillvara på kroppens respons från den genomförda aktiviteten.


För en optimal återhämtning krävs vila och bra mat. U Recover är en återhämtningsdryck framtagen för att ge optimal återhämtning och snabbt ge kroppen det den behöver för att ta till sig effekterna av träningen och hålla sig frisk.


U Recover består av en mix av kolhydrater, protein och specifika aminosyror för att påskynda återinlagringen av muskelglykogen, leverera fullvärdigt protein för att ge samtliga nödvändiga byggstenar till musklerna och stärka immunförsvaret.


Proteinkällorna är sojaproteinisolat och ärtprotein som tillsammans ger 20g fullvärdigt protein vilket är en do som behövs för att stimulera muskelproteinsyntesen fullt ut så att kroppen får signaler om att det är dags att reparera. Detta innebär också att U Recover är 100% vegansk samt laktosfri och nötfri.

Glutamin är den aminosyran som agerar som huvudbränsle till vårt immunförsvar. Immunförsvaret är nedsatt direkt efter träningspass och i studier där man låtit 200 elitidrottare konsumera 5g glutamin efter varje pass så mer än halverades risken för att drabbas av en förkylning hos de som fick glutaminet istället för placebo. U Recover innehåller därför 5g glutamin för att minska risken för infektioner.

Vi har stärkt upp aminosyrabalansen med extra BCAA. Dels för att öka signaleringen om att reparera och stärka musklerna. Men även då doser om 6g BCAA varje dag har visat sig spara på glutaminet undet träningspasset så du blir mindre känslig för infektioner. Med hjälp av U Recover får du i dig 8g BCAA efter träningen.

U Recover innehåller också Svartvinbärspulver & kakao. Svarta vinbär är väldigt rika på flavonoider, speciellt antocyanin. Antocyanin är en kraftfull antioxidant som minskar mängden oxidativa skador, inflammationer och således även muskelskador/träningsvärk.

Antioxidanter är inget du ska konsumera efter varenda träningspass då det samtidigt hämmar en del av träningsadaptionen. Men under tävlingssäsong när återhämtningen är viktig, eller efter tuffare pass där du värderar att kunna träna inom kort igen eller bara slippa ömmande ben dagen efter, ja då är U Recover perfekt.

Även kakao är rik på antioxidanter så som katekiner vilket hjälper till med blodcirkulation, vasodilation och återhämtning. Dessutom är smaken av choklad gott så det är en bra 2 in 1. Därför blev U Recover Choklad en given smaksättning. Touchen av svartvinbär kan du känna om du är en riktig finsmakare. Till sist innehåller U Recover båda natrium, kalium, kalcium och magnesium och hjälper således med återfyllnad av samtliga salter/mineraler som förloras under aktivitet.