Corona update: Umara stänger fysiska butiken tillfälligt men webbshoppen går för fullt!

Det är oroliga tider just nu och vi behöver alla dra vårt strå till stacken och hjälpas åt!

Med detta sagt är vi självklart väldigt ledsna över alla inställda tävlingar och träningsresor, så mycket roligt som vi nu går miste om! Men, folkhälsan ska självklart prioriteras framför det individuella tävlingssuget, både för oss själva men framförallt för våra medmänniskor. Det kommer en tid för tävlande igen.


Här på Umara kommer vi under de närmaste veckorna att stänga vår fysiska butik, det går inte längre att välja "Hämta Själv" i kassan och då hämta paket på plats, ej heller går det att komma förbi och handla i butiken. Däremot så är webbshoppen öppen som vanligt! Och ett nytt spännande leveransalternativ med hemkörning (för att minska smittorisken) kommer presenteras senare i veckan.


Vi kommer följa Folkhälsomyndighetens råd kring hygien och att inte åka in till arbetsplatsen vid sjukdom. De som kan hos oss kommer att jobba hemifrån i större utsträckning.


Nu kan ju läget kännas lite hopplöst och omotiverande med tävlingar och resor inställda men det finns så mycket annat vi kan fokusera på! 

Träna för glädje och välmående! 

Ja det kan som sagt kännas tungt nu när man förberett sig en hel vinter för kommande tävlingar bara för att få se dem bli inställda. Men det är inte mycket vi kan göra åt det tyvärr. Istället får vi ta ett steg tillbaka och fokusera på vilka fantastiska möjligheter vi faktiskt har att fortsätta träna, bli trötta och förbättra oss. Här är några tips på vad du kan göra istället för att tävla:

  • Tävla och träna i den virtuella världen. T.ex i Zwift kan man både springa, cykla, umgås och tävla utan att riskera att smitta varandra.

  • Kanske hann du inte med allt du ville i din grundträning? Passa då på att ta några extra veckor på att bygga en stark grund så du är redo när tävlingarna drar igång igen.

  • Om det känns tufft att motivera dig till fortsatt träning, ta ett steg tillbaka och träna enbart vad du känner för, eller testa lite alternativ träning. Cyklister, ge er ut och spring och löpare, testa lite mountainbike i skogen.

  • Tycker du det är jobbigt att träna själv? Se detta som ett ypperligt tillfälle att öva på just det! Ut och njut av naturen, kanske lyssna på en intressant podd och insup lite ny kunskap! Presterera Mera ;)


Ta nu hand om varandra så kommer vi snart möta ljusare tider! 


// Umara Crew