Ny miljövänligare U Gel Svart vinbär

Vi försöker att ha ett miljöfokus i stora delar av Umaras arbete. Därför är vi nu stolta över att U Gel 1:0,8 Svart vinbär har fått en ny förpackning som innehåller 30 % mindre plast. Du sparar alltså både på miljön och nått gram i bakfickan ;)

Det är dock fortfarande samma awesome smak och innehåll! Nedan kan du läsa mer om innehållet.

Produktbeskrivning


U Gel 1:0,8 är en liquid gel på 70g (55ml) med en kolhydratkomposition mellan glukos (maltodextrin) och fruktos på 1:0,8 vilket forskningen bevisat vara en optimal ratio mellan snabba och långsamma kolhydrater.

Vid intag på 70g kolhydrater/timme eller över så är denna komposition både snällast mot magen och snabbast när det kommer till energiupptag. Du kan konsumera upp till 4 gel per timme vilket ger 120g kolhydrater per timme. Mycket bränsle till en hårt arbetande motor. Men rekommenderad dosering är 2-3 gel per timme vilket ger 60-90g kolhydrater per timme.

Gelen är lättflytande, du behöver således inte dricka vatten i samband med intag. Den har en fräsch smak av svart vinbär och innehåller 30mg koffein vilket ger den lilla extra kicken när du som mest behöver det. Den innehåller samtliga 4 stora elektrolyter som du förlorar via svett (Natrium, Kalium, Kalcium och Magnesium) i en väl avvägd mängd.

Kör hårt med sommarträningen och glöm inte att plocka med alla förpackningar hem till soptunnan efter du använt dem! 

 

//Team Umara