Dags för Simon att cykla 100mil!

Livetracker - Klicka här för att följa Simon live


Fredag 18/6 klockan 10:00 är dags för Simon att cyka 101 mil runt både Vättern & Vänern plus en liten bonustrip hem till kontoret i Göteborg för att samla ihop distansen. Målet är att lösa detta i ett svep utan att sova och går allt som vi hoppas tar det 36-40h. Målgång är alltså mellan 22:00-02:00 lördag kväll. Det är tredje utmaningen i vår insamling till Beat Diabetes. 

Denna utmaning är däremot inte ett rekordförsök på något vis. Det är en kul utmaning som vi hoppas inspirerar till rörelse på individens villkor. Det innebär att vem som helst får cykla med, och vi vill verkligen ha sällskap. Cykla med en bit eller precis så länge du vill. Vill du ligga framme och dra i vinden får du gärna göra det eller ligga jämte eller bakom och njuta av utsikten. Hela fredagen och lördagen kommer vi passera runt många stora städer så vi hoppas och utgår från att många vill njuta i solen med oss. Vi ses längs vägarna!

Du följer äventyret här på hemsidan eller på vår instagram @umarasports. På hemsidan kommer Simon att synas med en tracker på kartan nedan. Han kommer troligtvis ligga med en snittfart om 30km/h första 12h för att sedan tappa lite beroende på när på dygnet och hur vindarna ligger. Så du får räkna lite på när han beräknar vara vart eller följa trackern för exakt data och färdväg. Den slutgiltiga snittfarten blir troligtvis runt 28km/h och 36h. Men allt kan ju givetvis hända.

Här till höger ser ni den tilltänkta vägen och ungefärliga beräkningar på när Simon kommer passera olika städer. Häng på så gör vi detta till ett oförglömligt äventyr tillsammans. Vill du studera rutten i detalj finns garmin connect länken här.

Under fliken #imovefordiabetes här på hemsidan kommer ni kunna hitta länk till livetrackingen för att se vart Simon befinner sig. Annars följer ni enklast äventyret på våran instagram.

Nu kör vi!