Formkollen: Stian Hoelgaard

Vi fortsätter att kolla formen samt hur grundträningen går för våra vinteridrottare. Denna veckan är det dags för Team Curiras nytillskott Stian Hoelgaard. Denna 30 åriga Norrman är en riktig stjärnvärvning och kommer med pallplatser i både Marcialonga och Vasaloppet bakom sig. Vi kollade läget med Stian och ställde lite frågor.

Hur gick säsongen som var?

"Sesongen som var gikk ok, men hadde håpet på litt bedre. Hadde noen topp 6 plasseringer og en 2.plass i Årefjellsloppet som best."

Vad är planen för sommarens grundträning?

"Sommerens grunntrening handler om å bygge en bra base for høsten og vinteren. Det blir ca 95-100timer i måneden og 2-3 kontrollerte hardøkter per uke (vecka). Ca 50-60% av treningen er staking."
Favoritpass på sommaren?

"Favorittpass er en rolig langtur på 5 timer på rulleski, med en bolle (bulle) og Colastopp halvveis. Helst 25 grader og sol også."

Hur jobbar du med sportnutrition vid träning?

"Sportsnutrition er en viktig del av trening og forberedelsene uansett årstid. Nå bruker jeg litt tid på å bli kjent med produktene til Umara. Inntrykket til nå er veldig bra! Variert og stort utvalg og mye bra smaker i tillegg. Måten jeg bruker det på i trening er å forberede kroppen til konkurranser og det en skal innta da. Altså trene på det en skal bli god på. Det nytter ikke å ta masse gels på Vasaloppet hvis
kroppen ikke er trent på å ta til seg karbohydratene under har trening på forhånd."

Vinterns målsättning?

"Vinterens målsetning er å vinne Vasaloppet."

Favoritsmak på bars?

"Foreløpig er kokosbaren min favoritt!"
Stort lycka till Stian med både vinterns tävlingar och sommarens grundträning.