Umara kör Vätternrundan 2024! Vill du vara med i Team UMARA SUB 9?

Häng med Team Umara SUB 9 på Vätternrundan!

Umara har under många år stöttat på plats och hjälpt många sub-grupper samt enskilda Vättern-cyklister med energiplaner för att ta sig runt sjön. Allt från motionärer som kör runt på 15 timmar till Team Serneke Allebike Racingteam, som satte det nuvarande rekordet 2023 på 7:05h! Fantastiska minnen och väldigt roligt arbete. Inför nästa år har vi en dröm om vår egen Team Umara subgrupp!


Vi presenterar nu vårt projekt - Team Umara SUB 9

Vårt mål är att inför Vätternrundan 2024 sätta ihop ett team på 25-30 cyklister som tillsammans ska nå en tid under 9 timmar över de 315 km. Det innebär ett snitt på 35km/h, vilket tillsammans med ett par stopp ger ett rullsnitt på strax över det.

För att lyckas med detta krävs bra samarbete och att träningen sköts under vintern. Därför är vi mycket glada att vår egen elitcyklist och ambassadör, Richard Larsén, kommer att vara med i teamet som huvudtränare.

Vi genomför detta projekt med målet att hjälpa idrottare som inte är vana vid att cykla snabbt i grupp, tänka på energin eller planera allt i förväg. Att hjälpa idrottare att utvecklas är det roligaste vi vet, och därför är vi självklart också en del av gruppen! Simon och David, som är erfarna subgruppscyklister, kommer att cykla som kaptener för teamet, medan Tommy, som är relativt oerfaren, har hybris och har som mål att cykla med på sin första Vätternrunda under 9 timmar! Med Tommys begränsade cykelerfarenhet kommer det att krävas många träningstimmar och specifika långpass!

Tommys väg mot detta målet kommer ni alla kunna följa under vintern och våren, och förhoppningsvis inspireras av ;)

Kravprofil
Vi söker motiverade och glada idrottare som vill ha en utmaning. Lär dig mer om idrott och nutrition samtidigt som du lär dig cykla snabbt i grupp. Det kommer krävas att du kan delta i ett par av våra planerade gemensamma träffar/träningspass under höst/vinter/vår samt att du är beredd att lägga ner tid på träningen. Detta är dock ingen elitsatsning på något sätt. Vi är öppna för många olika typer av idrottare från olika bakgrund.


Kostnad
5900 kr, som betalas i samband med att anmälan bekräftas.

Vad som ingår i anmälan
- Anmälan till Vätternrundan.
- Cykelkläder (tröja, byxor, väst) med unik teamdesign.
- Boende på hotell precis vid starten i Motala 2 nätter, fredag till söndag.
- Gruppanpassat träningsprogram från elitcyklisten och coachen Richard Larsén.
- Föreläsning från Richard om träningslära och att utvecklas som cyklist.
- Föreläsning från Simon/Tommy om sportnutrition och prestation.
- Flaskor och all energi för själva loppet.

- Startpaket med massor av Umaraprodukter (Strumpor, "buff", flaskor, diverse energi för träning etc.) som skickas ut till alla anmälda. Utöver detta kommer alla deltagare få en rabattkod på Umara som de kan använda fram till start.


Tidsplan

September 2023
Anmälan till teamet öppnas.

November 2023
Teamet presenteras den - 1 november
Obligatorisk teamträff nr 1 i Göteborg - 25 november. En heldag med genomgång av projektet, gemensam träning och föreläsningar.

December 2023
Onlineträff med alla deltagare. Q&A samt genomgång av hittills genomförd träning

Februari 2024
Teamträff nr 2 i Göteborg. En heldag med vinterdistans.
Mer info och exakt datum kommer.
Fokus träffas och lära känna varandra samt svetsa samman teamet.

Mars 2024
Vasaspinning hos Umara, öppet för teamet den 3 mars. Ypperligt tillfälle att lära känna varandra och ett bra distanspass.

April 2024
Obligatorisk teamträff nr 3 den 13 april i Göteborgtrakten. Det blir en och väldigt viktig dag för att slipa på gruppcykling och teknik. 

Juni 2024
Vätternrundan 14-16 juni, fredag-söndag i Motala. Its go time!


Vill du vara en del av vårt team så klickar du på knappen nedan och fyller i intresseanmälan så återkommer vi till dig. 

Skulle platserna fyllas direkt finns det möjlighet att sättas på väntelistan. Totalt kommer teamet att bestå av max 30 cyklister inklusive kaptener och tanken är att få en harmonisk grupp som cyklar smart.