Produktfrågor

 

F: Kan jag blanda U Sport dagen innan och låta den stå i kylen över natten?

S: Ja, det är inga problem alls. Detsamma gäller även för U Intend.


F: Kan jag blanda U Sport och U Intend i samma flaska?

S: Japp, de är smakmässigt anpassade för att kunna blandas. På detta vis kan du själv få en koffeinhaltig sportdryck när du vill ha det. Ett förslag är att blanda lite U Intend i flaskan som du börjar dricka ur efter ca 4 timmars träning/tävling.


F: Det sticker i huden när jag druckit U Intend - Vad är det?

S: Det är en helt ofarlig effekt från aminosyran Beta-Alanin. Stickandet avtar när du väl börjar träna så upp ur soffan med dig ;)


F: När ska jag dricka U Intend?

S: Full effekt har du efter 45-60 minuter. Vid träningspass/lopp kortare än 60 minuter så rekommenderar vi att du druckit upp U Intend 60 min innan start. Vid längre lopp/tävlingar så kan du med fördel dricka den lite närmare inpå start och få effekten lite senare in i passet. Vid riktigt långa lopp rekommenderar vi en påfyllning efter cirka 3-4 timmar.


F: Hur starkt kan jag blanda U Sport?

S: Du kan blanda den väldigt hårt, minsta rekommenderade vätskemängd till 1 dos (67g) U Sport är 1dl vätska (67% lösning). Du får vid den här blandningen en hemmagjord flytande Gel. Smaken är dock inte anpassad för denna styrka så vi rekommenderar några droppar pressad citron i för smakens skull.


F: Hur mycket vätska bör jag dricka varje timme?

S: Det beror mycket på din träningsintensitet och temperaturen som båda påverkar din svettning. Drick efter törst är en bra grundregel. Att dricka lite och ofta är bättre än mycket och sällan.


F: Kan jag använda U Sport som "carboloader" och även efter träningen?

S: Givetvis. U Sport är en utmärkt carboloader om du har svårt att få  dig tillräckligt med kolhydrater via kosten för att nå en nivå av runt 10gr/kolhydrater/kg kroppsvikt. Så snart som möjligt efter träning rekommenderas en mindre mängd U Sport eller en U Bar för att bromsa nedbrytningen och starta återinlagringen av muskelglykogen. Det viktiga är att du får i dig en ordentlig måltid efter avslutat pass, men har du lång tid till maten så kan en dos U Sport effektivisera återhämtningen.