Visma Ski Classics drar igång!

Världscupen är igång! Vinterstudion på tv och snön har börjat falla över Sverige, perfekt till jul. Många av oss känner nog att skidsuget börjar växa. Ytterligare en gel på toppen av sportdrycksmoset är att i helgen börjar Visma Ski Classics! Efter en lång grundträningssäsong är det nu dags för alla långloppsåkare att dra igång. 

Vi är grymt taggade och kommer att följa vissa lag lite närmare än andra...
Det är nämligen så att Umara är samarbetspartner med inte mindre än två av dom allra bäst långloppsteamen i världen. Sen ett par år tillbaka hjälper vi Ski Team Lager 157 med sportnutrition och i år har vi även startat upp ett samarbete med Team Eksjöhus. Båda lagen har bra chans på höga placeringar i årets cup. 

Att få jobba nära dessa team är väldigt motiverande och ger en god inblick i hur dedikerat och hårt dom jobbar för att kunna stå där på startlinjen redo att prestera på max. En väldigt viktig del i detta är energiintaget och vi kan lova att dessa åkare vet vikten av en bra energiplan. Det är högt intag av koffein och minst 90g kolhydrater i timmen från gels och sportdryck som gäller. 

Vill du lära dig mer och utveckla ditt eget energiupplägg inför Vasaloppet eller ett kommande seedningslopp, kolla in vår artikel Energiplan & uppladdning för långlopp/seedningslopp