Green Weekend - T.o.m söndag 29/11 har vi FRAKTFRITT oavsett ordervärde samt att alla paket skickas med miljöfrakt.

U Sport 1:0,8

U Sport 1:0,8 är Umaras 3:e generation sportdryck - Den specifika kombinationen av 1 del snabba och 0,8 delar långsamma kolhydrater har i både forskning och verkliga livet visat sig vara bäst för att få i sig tillräckligt med energi utan att magen bråkar. Risken att vägga/bonka har aldrig varit lägre.
 
U Sport 1:0,8 finns i de fräscha smakerna Apelsin och Fläder där 2 skopor ger dig 90g kolhydrater blandat i 500-800 ml vatten. Självklart går den att blanda både svagare och starkare utifrån egen preferens. En fulldos av U Sport 1:0,8 ger dig en perfekt mix av snabba och långsamma kolhydrater, grenade aminosyror (BCAA) och samtliga elektrolyter som du förlorar via svett (Natrium, Kalium, Kalcium och Magnesium).
 
För att få ett högt upptag av kolhydrater krävs en bra mix av olika typer av kolhydrater. Modern forskning är överens om att en bra sportdryck ska innehålla både maltodextrin och fruktos. Båda är kolhydrater som absorberas i tunntarmen, men de tas upp i kroppen via olika transportvägar (transportproteiner), vilket ger ett jämnt men ändå högt upptag med lägre risk för magproblem. En sportdryck med både maltodextrin och fruktos är snällare mot magen jämfört med en dryck med en enskild kolhydrattyp, t.ex bara maltodextrin. En del av de prestationsförbättringar från studier som jämför sportdrycker kan även tillskrivas det faktum att om magen är lugnare så blir även idrottaren lugnare vilket ger möjlighet till ett högre energiintag och mer kraft i musklerna.
 
Forskningen går ständigt framåt och de finns studier som visar att ration 1:0,8 är effektivare än 2:1 ration vid större intag över längre tid. U Sport 1:0,8 säkerställer att du till dagens datum kan skapa det effektivaste energiupplägget i världen.