U Salty

70kr

Produktbeskrivning

 

U Salty innehåller samtliga av de 4 salter / elektrolyter du förlorar via svett. Alla fyra är elektrolyter med hög biotillgänglighet och således hög verkningsgrad. T.ex har vi inte magnesiumoxid med låg biotillgänglighet, utan istället valt magnesiumcitrat som absorberas bättre.


- Tabletterna löser du upp i vatten/sportdryck eller sväljer som de är. Valet är ditt då de är icke smaksatta utan naturligt salta i smaken och kan blandas ut med det mesta.

- Varje tablett innehåller 250mg natrium (10mmo, motsvarande salthalten i 2,5dl svettl) vilket ökar upp salthalten i din sportdryck om du är en högsvettare. U Salty kan enkelt kombineras med våra sportdrycker och gels för dig som behöver extra elektrolyter.

 

Utvecklad av Biomedicinare i Sverige och tillverkat i Sverige. Alla dessa steg är kvalitetsgarantier i syfte att du som kund alltid ska vara säker på att det du köper är säkert och av högsta kvalitet.

Samtliga ingredienser är godkända hos EFSA (European Food Safety Authority). 100% vegansk.

Tillverkad enligt HACCP / GMP

 

Produktens utseende: Avlånga icke dragerade tabletter (ungefär som en alvedon). Ca: 10x5mm/tablett

Hållbarhet från tillverkningsdatum: 24 månader


Frågor & Svar

Hur stora är U Salty? U Salty är i storleken av en Alvedon eller Ipren. 

Hur vet jag om jag förlorar mycket salt/elektrolyter när jag svettas? Riktigt säker på förlusterna via svett kan du inte vara utan att göra en analys på lab. Men om du märker att du svettas väldigt mycket vid träning i värme och att det ofta blir vita saltfläckar på din kläder så är det ett tecken på att du förlorar salt i stor utsträckning. Då kan du testa att tillföra U Salty och sedan utvärdera resultatet. 

Instruktionsvideo

 

Lär dig mer

Oavsett om du springer marathon, cyklar vätternrundan eller tränar för en Ironman så svettas alla mer eller mindre. Kroppen svettas för att kyla ner sig från den värme som den fysisk aktiviteten skapar. Men i och med detta förlorar du också salter/elektrolyter/mineraler genom svetten. Dessa bidrar med att hjälpa till att bibehålla normal muskelfunktion och ser till att kroppen kan ta upp vätska och bibehålla vätskebalansen.

Vad andra tycker om denna produkt

Mer information

Innehåll:

Natriumklorid, mikrokristallin cellulosa, kalciumcitrat, di-kalciumfosfat, kaliumklorid, magnesiumcitrat, stearinsyra, tvärbunden natriumkarboximetylcellulosa, magnesiumstearat.

 

Innehåll per tablett:

  • 250mg Natrium
  • 40mg Kalium
  • 12,5mg Kalcium
  • 7,5mg MagnesiumTillverkad i en miljö som bearbetar mjölk och nötter

 

Allergener i innehållsförteckningen är utmärkta i fetmarkerad stil (i de fall allergener finns i produkten).

Användningsinstruktion: 1-2 tabletter per timme under hård eller långvarig fysisk aktivitet
Antal per förp: 30
Förvaring: Torrt

Näringsvärden

Per 100 g Per 1,32 g
Salt 64g 0,64g
- varav natrium 25000mg 250mg
Kalcium 1250mg 12,5mg
Kalium 4000mg 40mg
Magnesium 7500mg 7,5mg
Vald version:
Salttabletter (30st)
Antal
1-2 dagar leveranstid I lager