På grund av Covid-19 har vi stängt vår fysiska butik. Men du kan fortfarande handla via webbshoppen som vanligt och numera även få paketet hela vägen hem till dörren - Läs mer här

U Bar

För dig som gillar att ha något att tugga på samtidigt som du vill ha snabb energi under både träning och tävling har Umara skapat U Bar. En energibar i fem olika smaker där alla kan hitta sin favorit. Välj mellan Äpple/kanel, Tranbär, Körsbär, Mintchoklad och Kokos.


U Bar är en energibar anpassad för uthållighetsidrott i både varmt och kallt klimat. Med en bas av havregryn ger den dig en jämn energinivå över längre tid. Vi har 2gr MCT-fett (kokosolja) i baren för att hjälpa till med energitillförseln utan att påverka magen negativt. MCT-fettet gör också att baren blir mjukare i konsistensen och därmed blir lättare att konsumera när pulsen är hög.

Havregryn är främst glukosbaserad stärkelse, fruktos är adderat som ingrediens nummer två för att nå en kolhydratsammansättning på 2:1 mellan glukos och fruktos. En optimal kolhydratsammansättning som levererar energi åt dig under och efter träning. Linfrön, quinoa och chiafrön är tillsatta för att ge smak och textur. Under långpass där intensiteten inte överskrider 80-85% av maxpuls fungerar U Bar utmärkt för att dämpa hungern. De fungerar även riktigt bra som energikälla direkt efter passet och där rekommenderar vi främst Körsbärsbaren där körsbär visat sig hjälpa till med återhämtningen extra bra.


Det finns ingen choklad/yoghurtdragering över den, vilket gör att den inte kladdar. Naturligt smaksatt med bär, frukter och kakao. En U Bar väger endast 40g så den är enkel att inta under aktivitet och ger då hela 25g kolhydrater, 5g protein och totalt sett ca 150kcal. Vi rekommenderar 1-2 U bar/h under långvarig aktivitet.

100% vegansk och fri från laktos, mjölkprotein, soja och nötter.