På grund av Covid-19 har vi stängt vår fysiska butik. Men du kan fortfarande handla via webbshoppen som vanligt och numera även få paketet hela vägen hem till dörren - Läs mer här

U Salty

Oavsett om du springer 10km, marathon, cyklar vätternrundan eller tränar för en Ironman så svettas alla mer eller mindre. Kroppen svettas för att kyla ner dig från den värmen som den fysisk aktiviteten skapar. I och med detta förlorar du också salter/elektrolyter genom svetten. Salter/elektrolyter bidrar med att hjälpa till att bibehålla normal muskelfunktion och ser till att kroppen kan ta upp vätska och bibehålla vätskebalansen.


Umaras sportdrycker innehåller en optimal dos salter/elektrolyter och i normala fall räcker det med att endast dricka den för att kompensera förlusten av salter/elektrolyter via svetten. Men är det väldigt varmt ute, du tävlar/tränar enbart på vatten, bars och gels eller vet med dig att du förlorar mycket salter/elektrolyter vid fysisk aktivitet då kan de finnas en anledning att använda dig av salttabletter.


Varje tablett innehåller 250mg natrium (10mmol) vilket ökar upp salthalten i din sportdryck om du är en högsvettare. Vår sportdryck U Sport innehåller 40mmol natrium per 90g-dosering där U Salty enkelt kan kombineras med U Sport för dig som behöver extra elektrolyter. U Salty löser sig nämligen i vatten.


Mineralhalterna är beräknade för att täcka mineralhalterna i den mängd svett du svettas ut. Detta minimerar också risken för hyponatremi vilket kan uppstå om du dricker för mycket vätska utan att tillföra salt, du dränerar då kroppen på den mängd natrium som finns då natrium försvinner via svett samtidigt som du späder ut vätskemängden i kroppen.


Tabletterna löser/krossar du antingen upp i vatten/sportdryck eller sväljer som de är. Valet är ditt då de är neutrala/salta i smaken och kan blandas ut med det mesta. Ett tips är att mortla tabletten innan du blandar i den i sportdrycken så löser den upp sig snabbare.