På grund av Covid-19 har vi stängt vår fysiska butik. Men du kan fortfarande handla via webbshoppen som vanligt och numera även få paketet hela vägen hem till dörren - Läs mer här

U Sport 2:1 Citron


U Sport 2:1 skapades då forskningen och erfarenheterna från toppatleter runt om i världen tydligt visar fördelen med ett ökat energiintag under träning och tävling. För att få ett högt upptag av kolhydrater krävs en bra mix av kolhydrater. Modern forskning är överens om att en bra sportdryck ska innehålla både maltodextrin och fruktos. Båda är kolhydrater men de tas upp i kroppen av olika transportörer, vilket ger ett jämnt och högt upptag med mindre risk för magproblem. Benämningen 2:1 står för den ration mellan dessa kolhydrater, 2 delar maltodextrin och 1 del fruktos.         


Tack vare den ökade transporten kan du som idrottare inta större mängder sportdryck utan att riskera magbekymmer. Bekymmer med magen uppstår nämligen så fort du konsumerar mer kolhydrater än vad din kropp hinner ta upp, resultatet blir då att det som inte hinner tas upp ligger kvar i tarm/magsäck och drar vätska åt fel håll (från kropp mot tarm) samt skvalpar runt och sätter fart på tarmrörelserna varvid “löparmage” uppstår. Detta gäller givetvis oavsett vilken sport du utövar. Genom att dricka en sportdryck som har en kombinerad kolhydratsammansättning och över 50 % högre upptag än andra sportdrycker så sänker du risken för magproblem med upp till 40%.


Du har cirka 500 gram lagrat glykogen i kroppen och detta töms fortare och fortare desto högre intensitet du har på träningen. I dessa lägen är det ytterst viktigt att hela tiden hålla glykogendepåerna välfyllda då en reducering av mängden glykogen signalerar till kroppen att varva ner och ta det lugnt (eftersom energireserverna håller på att försvinna) och din prestation sjunker som ett resultat av detta. Med U Sport 2:1 - Citron ser du till att fylla dessa depåer plus att du tillför en bra balans av salter och mineraler för att kunna fortsätta i många timmar till.  

 
U Sport 2:1 är via sin kolhydratkomposition med störst andel maltodextrin väldigt lättdrucken då maltodextrin nästan är smakneutralt. En fördel om du vill dricka något lättsmakande över lång tid.