Ironman World Championship - Kona , Hawaii

Nej, Umara levererar inte sportdryck till Ironman VM i Kona (ännu). Men däremot följer vi de grymma triathleterna ändå såklart. Det är i dagsläget 43st startande från Sverige där många, om inte majoriteten av de startande är vad vi kallar Umarianer. En sån fin titel får man när man tankar kroppen med högoktanigt Umarabränsle.

14/10 kl 06,35-06,40 lokal tid (18,35-40 Svensk tid) går starten för eliten och en halvtimme senare går AG-starterna. På plats är det just nu 31 grader varmt och på racedagen är det troligtvis inte mycket svalare mitt på dagen. Vår varmaste rekommendation till atleterna är att åka dit minst någon vecka innan för att hinna acklimatisera kroppen till värmen.

 

Håll dig energifylld

Vi har vårt sammansatta energipaket för just Ironmandistansen.


LOAD LIKE A FAT MAN EATING SNACKS

- 3 dagar iför start: 2 Skopor U Sport per dag och i övrigt en kolhydratrik kost. Dra ner på fibermängden sista 1-2 dagarna och salta maten lite extra.

- 3 timmar innan start: 2 flaskor Beet-It (enkla att frakta) och 1 skopa U Sport (speciellt om du inte får i dig så mycket frukost så tidigt)

- 1 timme innan start: 1 dos U Intend (eller 2 shotflaskor) och en 1 skopa U Sport.

 

Ställ dig vid kajen och invänta startsignalen. Du är redo!

 

SWIM LIKE A DOLPHIN

- T1: Inget extraRIDE LIKE A DEMON

- 2st 750-800ml flaskor. Förslagsvis en Purist med Watergatelock på cykeln. Ena flaskan fylld med vatten+2st U Salty, andra (Puristen) fylld med 6 skopor U Sport Citron

- 1st flaska på styret med 6st U Gel Svartvinbär + 2st U Salty + vatten tills flaskan är fylld.

Vattenflaskan byter du kontinuerligt på samtliga ställen där du kan få en ny vattenflaska. 

U Sport-flaskan dricker du av kontinuerligt under loppet, du får via den i dig ca 60g kolhydrater per timme räknat på 6 timmar cykel.

U Gelen i flaskan på styret sippar du på kontinuerligt under loppet, du får här i dig 30g kolhydrater/timme samt 30mg koffein per timme vilket är en bra underhållsdos.

Totalt energiintag: 90g kolhydrater + 30mg koffein per timme. Vätskeintaget via sportdryck + gel blir 2dl/timme. Utöver det dricker du upp och växlar den andra 750ml-flaskan varje timme och har då ett talt vätskeintag på strax under 1 liter per timme.

PS: Du kan byta ut en U Gel mot en U Bar om hungern kommer krypande.

- T2: Möjligtvis 1st U Intend Shot + extra vätska, annars inget extra.

 

RUN LIKE A BEAST

Alternativ 1 - 60g kolhydrater/timme

- 1 U Gel av valfri smak var 20e minut, vatten på stationerna

Alternativ 2 - 80-90g kolhydrater/timme

- Vätskebälte med 1 skopa U Sport per dl vätska. Drick 1dl av drycken + 1 U Gel varje timme, vatten på stationerna

 

U ARE AN IRONMAN

Grymt kämpat, här är du i mål och har all rätt i världen att njuta av känslan att ha tävlat i VM, satt rekord eller bara fullföljt en lång dröm. Grym är du oavsett och vi är stolta över att få vara en del av din resa.

Sippa i dig 1-2 påsar U Recover i 500-750ml vatten så snart som möjligt efter målgång och se till att få i dig något ätbart. Din kropp kommer tacka dig för att du ger den material att påbörja återhämtningen med så snart som möjligt.

Kom ihåg - Paketet finns i vår webshop, vill du komplettera så hittar du såklart resten av alla produkter där också.