Miljöfrakt - Klimatkompensering + Trädplantering

Vi är superglada över att presentera vår EGEN Miljöfrakt!


För 15kr extra som du betalar när du väljer Miljöfrakt i kassan, så skickar vi ditt paket med DHL eller Postnord Klimatkompenserad Miljöfrakt. Ett miljöarbete som sedan 2018 inneburit att DHL sänkt sina utsläpp med 54%, bara det är hur bra som helst. Men vi nöjer oss inte där.


Vid val av Miljöfrakt så kompenserar vi med motsvarande belopp, d.v.s 15kr från dig +15 från oss. Vi betalar då 25kr ex moms till Vi-Skogen som för den summan planterar ett träd som ger både mat, skugga, hjälper jordarna att bli bördiga och binder upp koldioxid. Med i din order följer ett fint gåvokort som bevis på att du hjälpt vår jord.


2016 samlade vi in 28.510kr till VI-Skogen när vi (Simon) utförde Sverigetrampet, 240 mil cyklande på 15 dagar i fastande tillstånd. Därefter har vi varje år planterat runt 10.000 träd så snart hr vi verkligen vår egen U Forest :)
 

 

Vi-Skogen

För varje Miljöfrakt du köper så köper vi ett träd som planteras på vår jord.

På det här viset så klimatkompenserar vi inte "bara", utan vi ser även till att koldioxidhalten på jorden sänks. Kompensera är bra bara det - att sänka nivåerna av växthusgaser vinner dock i längden och är ett måste. Här är vi i framkant och hoppas sätta en ny standard för klimatkompenserad miljöfrakt. Kanske ska kalla den klimawesome frakt.

 

Grymt jobbat.

 

"Det bästa tillfället att plantera ett träd var för 20 år sedan. Det näst bästa tillfället är idag"