PostNord - Ny speditör för Umara

Vi skickade i våras ut en enkät via sociala medier där du fick rösta på vilket speditionsbolag du helst vill att dina varor levereras med. Vi fick in drygt 200 svar som gav oss en indikation om att PostNord var ett fraktalternativ som många av er uppskattar (50% valde PostNord)

Sagt och gjort. Vi har därefter arbetat mot att du ska få som du vill :) Därför finns nu även PostNord som valbart fraktalternativ i kassan. Viktigt att poängtera är att DHL givetvis finns kvar, vi har ett bra samarbete med dem och de sköter leveranserna fint så det finns ingen anledning till att exkludera dem.

Välkommen PostNord

 

Styrkan med PostNord är att de kompletterar DHL väldigt bra. Detta då de i stor grad har olika utlämningsställen. DHL har drygt 1500 ombud i Sverige vilket oftast är kiosker, bensinstationer, pressbyråer och mindre matbutiker som Coop Konsum och Ica Nära.

PostNord samarbetar med dagligvaruhandelskedjor som Ica, Willys, Coop och Hemköp och deras 1600 ombud finns i princip uteslutande i dessa butiker. Undantag finns för både DHL och PostNord där PostNord kan finnas i en bensinstation om det krävs och DHL på Ica Maxi, men i stora drag så kompletterar deras ombud varandra väldigt väl. Något som är viktigt för oss för att du ska känna att du får paketet dit du bor och ingen annanstans för att ett ombud inte fanns lokalt.

I kassan kan du numera välja vilken speditör du vill att ditt paket ska skickas med. Leveranstiden ska vara likvärdig för båda speditörer så det är mer en tycke ock smaksak för din del. Det vill säga vem du vill ska vara transportansvarig för dina varor och vilket ombud du vill hämta hos.