U Gel Svarta vinbär 1:0,8 + koffein

Nu har vi lanserat vår första U Gel i den större storleken och med den nya kolhydratkompositionen 1:0,8 mellan Maltodextrin och Fruktos. Forskningen blir allt mer tydlig mot att vid kolhydratintag på 90g/timme och över det så är 1:0,8-kompositionen den som levererar snabbast energi och ger minst magproblem. Med en fräsch enkel smak av svarta vinbär så är den också en riktig smakvinnare.

Kolhydratinnehåll

Rekommenderat kolhydratintag för att prestera på topp är 90g/timme vid durationer på 2,5 timme eller längre. U Gel Svarta vinbär innehåller 30g kolhydrater vilket gör att du kan ta 3st/timme och då nå dessa 90g.

Koffein

U Gel 1:0,8 Svarta vinbär innehåller 30mg koffein vilket är samma dos som i U Gel Cola. 

Tre gel i timmen ger således 90mg koffein vilket motsvarar den dos koffein du får i dig via en kopp kaffe. En dos som ser till att du hålller dig på topp när det behövs helt enkelt.

Vätska & Elektrolyter

U Gel Svarta vinbär är lättflytande (liquid) och ger totalt 56ml vätska. En vätskemängd som hjälper till att hålla vätskebalansen i kroppen.

Den innehåller även en noga valt mängd elektrolyter med hög biotillgänglighet. Natriummängden per gel uppgår till 310mg (13,5mmol). 3 gel per timme ger då 40mmol natrium vilket precis är den mängd natrium som de flesta av oss förlorar via 1 liter svett och timme. Mängden Kalium, Kalcium och Magnesium är även de anpassade för att matcha dina mineralförluster via svetten.

Smak & Förpackning

Smaken av svart vinbär är väldigt len. De som provat den beskriver smaken som mjuk och enkel utan några skarpa inslag eller ihängande eftersmak.

U Gel svarta vinbär är förpackad i en ny gelförpackning utan skarpa kanter. Istället är den helt runt i formen och öppningen sitter centrerad på toppen.