U Recover - Återhämtning i 650g burk

Vår optimerade återhämtningsdryck U Recover lanseras nu i en större förpackning om 650g (13 skopor) med ett lägre dospris än via portionspåsarna. U Recover Portion har sin plats när du enkelt och smidigt behöver få med dig enstaka doser. Medan U Recover i burk är vad som bör finnas hemma i skafferiet när återhämtningen ska optimeras.

 

U Recover - Awesome återhämtning

Det är mycket som är speciellt med U Recover. Troligtvis är det den mest optimerade återhämtningsprodukten på den svenska marknaden för dig som uthållighetsidrottare.

Först och främst så är en optimal dos 2st skopor (medföljer i burken), som ska blandas ut i vatten och konsumeras direkt efter avslutad fysisk ansträning.


Två skopor U Recover ger dig 60g kolhydrater och 20g fullvärdigt protein. Kolhydraterna är främst baserade på majsstärkelse (maltodextrin) som är extremt snabb stärkelse som snabbt återfyller dina tömda muskler. De 20g fullvärdigt protein som U Recover innehåller ger byggstenar till musklerna och är en tillräcklig dos för att stimulera muskelproteinsyntesen fullt ut så att din kropp får signaler om att det är dags att reparera.

Ingredienser

 

Protein


Proteinkällorna är sojaproteinisolat och ärtprotein. Tillsammans kompletterar de varandras aminosyraprofiler och proteinet blir då fullvärdigt och optimerat för återhämtning då det tillför samtliga byggstenar du behöver.

Glutamin

l-Glutamin är den aminosyran som agerar som huvudbränsle till vårt immunförsvar. Immunförsvaret är nedsatt direkt efter träningspass och i studier där man låtit 200 elitidrottare konsumera 5g glutamin efter varje pass så mer än halverades risken för att drabbas av en förkylning hos de som fick glutaminet istället för placebo.

U Recover innehåller därför 5g glutamin för att minska risken för infektioner och annat som du inte vill åka på efter avslutat pass.
 

BCAA

Vi har stärkt upp aminosyrabalansen med extra BCAA. Dels för att öka signaleringen om att reparera och stärka musklerna. Men även då doser om 6g BCAA varje dag har visat sig spara på glutaminet under träningspasset så du blir mindre känslig för infektioner. En annan effekt är att det plötsliga intaget av BCAA efter passet verkar uppreglera genuttrycket i gener som är aktiva i vårt immunförsvar. Gällande generna så är det bara undersökt på möss, men troligtvis är effekterna likvärdiga hos oss människor.

Med hjälp av U Recover får du i dig 8g BCAA efter träningen.

Svartvinbärspulver & kakao

Det här är en liten Umara special. Svarta vinbär är väldigt rika på flavonoider, speciellt antocyanin. Antocyanin är en kraftfull antioxidant som minskar mängden oxidativa skador, inflammationer och således även muskelskador/träningsvärk.

Antioxidanter är inget du ska konsumera efter varenda träningspass då det samtidigt hämmar en del av träningsadaptionen. Men under tävlingssäsong när återhämtningen är viktig, eller efter tuffare pass där du värderar att kunna träna inom kort igen eller bara slippa ömmande ben dagen efter, ja då är U Recover perfekt.

Även kakao är rik på antioxidanter så som katekiner vilket hjälper till med blodcirkulation, vasodilation (vidgning av blodkärl) och återhämtning. Dessutom är smaken av choklad gott så det är en bra 2 in 1. Därför blev U Recover Choklad en given smaksättning. Touchen av svartvinbär kan du känna om du är en riktig finsmakare.

Elektrolyter

U Recover innehåller båda natrium, kalium, kalcium och magnesium och hjälper dig således med återfyllnad av samtliga salter/mineraler som du förlorar under aktivitet.