U Sport Citron 1000g

Umaras sportdryck U Sport Citron kommer nu i en ny storlek. Det är samma storlek på burken men vi har numera lyckats få in 1000g istället för 800g vilket är en ökning med 25% + att skopan fortfarande får plats i burken, om än lite mer nedgrävd. Ny dosering är 67g vilket du får om du fyller den skopa som följer med i burken. 1 skopa blandas förslagsvis i 500ml vatten och konsumeras under aktivitet (ca 1 timme).

Den största miljömässiga vinsten får vi genom effektiviserade logistik då vi numera transporterar mer U Sport på samma volym, det vill säga mindre transporterad luft i logistikkedjan hem till dig.

Samma optimerade sammansättning som tidigare

Kolhydrat- och elektrolytsammansättningen är likadan som tidigare då forskningen inte har visat något nytt här. 

Vår kolhydratsammansättning på 2:1 mellan maltodextrin och fruktos är fortfarande evidensmässigt den effektivaste blandningen för att:

1 - Minska risken för magproblem.
2 - Leverera ett så snabbt upptag som möjligt till dina arbetande muskler i doser upp mot 100g U Sport/timme.

Givetvis innehåller u Sport fortfarande en noga beräknad mängd salter och mineraler med hög biotillgänglighet för att matcha dina förluster via svett. Salt/mineralmängden i U Sport är lite högre än vad du hittar i många andra produkter och ligger på 40mmol natrium per 100g U Sport. 40mmol natrium motsvarar 2,5g salt, en dos som vi idrottare i snitt förlorar för varje liter svett som vi svettas ut.


Smaken


Smaken är fortfarande väldigt lätt och påminner om lemonad. Många blir chockade över hur lite den smakar vid normal blandning. Har du inte provat ännu så kommer du bli positivt överraskad.

 

Hypoallergen och vegananpassad

U Sport Citron tillverkas i Informed Sports-certifierade lokaler, en anti-dopingcertifiering som innebär att du som kund kan vara trygg. Lokalerna är även certifierade mot nötter och jordnötter och hanterar således inte detta i de lokaler där U Sport tillverkas. Vi har också valt vegetabiliskt fermenterade aminosyror vilket innebär att de inte kommer från animaliska källor och U Sport är därmed anpassad även för dig som är vegan.

U Sport innehåller inga allergener men tillverkas i lokaler som även hanterar ägg, mjölk och gluten ibland.