Wings For Life - Svenskt Banrekord

Svenska landslagsultralöparen Elov Olsson gjorde i somras det smått otroliga och krossade det tidigare banrekordet på Wings For Life i Kalmar.

Distans: 75,05km
Tid: 4,51h
Tempo: 3,52min/km
Plan: "Gå ut i 3,50-tempo och se hur länge det håller."

Elovs resultat satte honom även på världsrankingen då han blev 7:a i världsrankingen bland de drygt 155.000 som på samma klockslag startade i 25 lopp i 24 länder världen över.
Wings For Life var han sista tuffare tävlingspass inför Western States 100 Miles den 24/6 - 2017.

Western States är världens äldsta och mest prestigefyllda 100-Mileslopp (161km) i USA och även Elovs priotävling i sommar.

Vi på Umara kommer givetvis hjälpa Elov med nutritionen även för detta lopp och önskar honom ett stort lycka till. Målet är givetvis guldmedaljen även ii denna tävling. I Kalmar hade vi hårdblandade flaskor med U Sport var 5e kilometer, i WS löser vi ett liknande upplägg.

100% av anmälningsavgiften går till ryggmärgsforskningen

Under de två första åren sedan starten 2014 har hela 136,677 personer deltagit på över 40 platser världen över. Tillsammans har de samlat in mer än 7 miljoner euro (65 miljoner kronor) för att finansiera forskningsprojekt med syfte att bota ryggmärgsskador över hela världen. Det är helt fantastiskt! 2016 startade 155.000 människor så troligtvis är insamlingen nära dubblerad nu.

 

Du jagar och blir jagad

Det är alltid kul att jaga och bli jagad samtidigt. Tävlingen bygger på ett unikt koncept där du istället för att springa mot en mållinje, springer ifrån mållinjen som sakta men säkert kommer ifatt dig bakifrån, du är alltså jagad ;). Placera en kompis vid en viss km-markering och ge dig tusan på att nå dit. Tommy har en trädgård i Mörbylånga som mål den 6/5 - 2018, där serveras det nämligen fika, men vart är ditt mål? Använd deras coola kalkylator för att se hur långt du ska nå.

 

Du springer också för någon annan

”Redan från start har Wings for Life World Run varit en organisk varelse som växt i de mest oväntade riktningar och på de mest spännande sätt. Men varför ett lopp fokuserat på att få löpare i varje hörn av världen att springa för dem som inte kan? Därför att varje enskild extra person som väljer att springa för dem som inte kan innebär att vi är ytterligare ett steg närmare ett botemedel mot ryggmärgsskador.” - Wings For Life