U Loader - Vattenmelon

Umara lanserar nu sin första egna Carboloader vid namn U Loader med smak av fräsch vattenmelon. Vi kommer snart till det nördiga, men snabbt förklarat är det en lättlöslig välsmakande dryck för dig som vill starta med fyllda glykogendepåer i musklerna utan att behöva äta mer än vanligt.

Blanda 2 skopor i 500ml vatten och drick 1-2 flaskor per dag under 2 dagar inför tävling eller tävlingsspecifika träningspass. U Loader räcker till 2st ordentliga uppladdningar eller upp mot 9st lite lättare laddningar där du har Loader som ett rent komplement.

Innehåll

U Loader innehåller 720g vilket ger 9 doser a´la 80g/dos (1 dos = 2 skopor vilket medföljer i burken). Varje dos ger:

  • 73g kolhydrater
  • 0,5g salt
  • 4g Kreatin Monohydrat (mer om det snart).

Förhållandet mellan maltodextrin och fruktos är 1:0,2, det vill säga 80% maltodextrin och 20% fruktos. Anledningen till detta är att fruktosen vandrar via levern och fyller på glykogenlagren först och främst.

Maltodextrinet däremot är snabbt och går direkt till musklerna. Förhållandet motsvarar det vi naturligt har i kroppen där vi har ca 20% av vårt glykogen i levern (100g) och 80% i musklerna (400g).

Kolhydrater + Kreatin för 80% Snabbare glykogeninlagring

Forskare har visat att intag av kolhydrater, kombinerat med kreatin monohydrat leder till en mycket snabbare inlagring av glykogen i musklerna. De testade en grupp vältränade människor som åt 8g kolhydrater/kg kroppsvikt och dag och bad dem köra ett riktigt tufft pass som tömde glykogendepåerna och därefter fylla på med kolhydrater + kreatin eller bara kolhydrater.

Deltagarna som tillförde 5x4g kreatin utspritt under dagen var tillbaka på sina startnivåer av muskelglykogen redan efter 24 timmar. För de som "bara" åt 8g/kolhydrater per kilo kroppsvikt och dag men inte tog kreatinet, tog det nästan 72 timmar att återfå startnivåerna av glykogen i musklerna.


Just därför har U Loader 4g kreatin monohydrat per dos för att hjälpa till med ännu snabbare inlagring och kolhydratladdning.


De svarta staplarna är deltagarna som intog kreatin. Efter första dagen hade kreatingruppen 82% mer glykogen återinlagrat i musklerna och var redan då tillbaks och till och med lite över utgångsläget i muskelglykogennivåer. Under kommande 5 dagar så bibehölls denna ökade glykogendos i musklerna så att de alltid hade mer än kontrollgruppen.

 

Behöver jag U Loader och hur ska jag kombinera den med mat?

Målet med kolhydratladdning är fylla glykogenlagren så de är sprängfyllda med energi. För att nå denna effekt krävs ett intag på 10g kolhydrater/kg kroppsvikt och dag under 2-3 dagar inför tävling. Här ser man det som kallas superkompensation vilket är överfyllda muskler med gott om lagrat glykogen.

Vi svenskar äter i snitt 5-6g kolhydrater/kg kroppsvikt. Väger du 73kg så ger en dos 1g/kolhydrater/kg kroppsvikt. Så ändrar du ingenting i din vanliga kost så kan du ta 4 doser (2 flaskor med 2 doser/flaska) per dag och du kommer vara i hamn. MEN, vår rekommendation är att äta lite kolhydratrikare och byta ut kolhydratfattiga livsmedel mot kolhydratrikare under dessa dagar, samt dricka 1-2 flaskor U Loader per dag för att inte behöva gå runt knökmätt.

 

U Loader ser till att du inte missar en viktig del i tävlingsförberedelserna.

Mängden kolhydrater i en dagsdos på 4 skopor (totalt 160g) U Loader motsvarar den mängd kolhydrater du annars får i dig via:

- 6 bananer, 4 portioner kokt pasta (ca 600g), 6st U Bars, 8 glas (2dl) juice eller 8 smörgåsar.