Umara lanserar Kreatin Monohydrat

Kreatin Monohydrat är ett av de mest evidensbelagda tillskotten på marknaden för just prestationsökning. Framförallt inom högintensiva och repetitiva arbeten så som olika former av styrketräning där du utför många repetitioner, eller intervaller och andra typer av högintensiv anaerob sprintträning.

Vi på Umara utvecklar tillskott med vetenskapen i ryggen hela tiden, och därmed kändes det naturligt att även ta in kreatin i sortimentet. Även om vår majoritetskund är uthållighetsidrottare av något slag, så är styrketräning och högintensiv träning något vi rekommenderar i olika doser under hela året. Vill du då maximera effekten även från styrketräningen och t.ex backintervallerna så rekommenderar vi supplementering av U Kreatin.

 

Vi kommer inte dyka ner i vetenskapen bakom Kreatin Monohydrat här, men ämnet har behandlats på Prestera Mera där artikeln fokuserar på Kreatin för uthållighetsidrottare.

Rekommenderar uppladdningsdos är 0,3g/kg kroppsvikt och dag under 5 dagar, vilket motsvarar 25g/dag för en 80kg person. Rådet är att sprida ut intaget under dagen där vi föreslår 5x5g/dag under 5 dagar och därefter 5g/dag som underhållsdos för att ladda upp fort, och bibehålla nivåerna.

Du kan även skippa laddningsdosen. Du kommer förr eller senare få samma effekt med 5g/dag utan uppladdning, men det tar lite längre tid och därför rekommenderar vi en uppladdning #tidseffektivitet.