Långloppen står för dörren!

För skidåkarna är säsongen nu i gång. Några har redan tävlat i flera lopp medan andra precis har börjat planera in ett eller flera långlopp eller seedningslopp. För vissa av är loppen en målsättning i sig för att göra en bra tid eller placering. Eller så är dem en viktig del i förberedelserna inför Vasaloppet. Oavsett varför så är loppen viktiga för alla, men på olika vis:

- För nybörjaren som ska göra sitt första Vasalopp, eller den som åker utan tidsmål så är det skönt att känna att man klarar av halva distansen. Loppen ger även en bra möjlighet att testa material och upptäcka hur kroppen reagerar efter 2-3h skidåkning.

- För elitmotionären är dessa lopp väldigt viktiga för att testa hur man ligger till i träningen samt testa material och nutritionsplan inför vinterns stora mål.

Oftast är dessa lopp 40-45 km och går ofta på ganska flacka banor. Kravprofilen variera beroende på åkarens nivå. Beroende på nivå och målsättning brukar det bli åktider på 2-5h. För en elitåkare/elitmotionär kan det bli 2-3h i hög intensitet runt tröskel med anaeroba inslag i form av ryck och spurter för att hänga med klungan. Medan det för en motionär oftast handlar om lite lägre intensitet eftersom de håller på under längre tid. Med mindre träningsvana blir också påverkan på musklerna en större begränsande faktor då kramp, stelhet och allmän värk kan bromsa din framfart.

Nu presenterar Umara ett nytt paket specefikt framtaget för långlopp på 3-4h tävlande. 

Skidpaketet - energipaket för 3-4h

Detta är ett komplett energipaket för dig som ska köra långlopp, seedningslopp eller Kortvasan. 


Skidpaketet energi för 3-4h innehåller:

- 1st U Intend shot Äpple

- 1st U Bar

- 2st U Sport portion

- 3st U Gel 2:1 gel

- 1st U Gel 1:0,8 gel

Paketpris: 200kr


Användning (Ex. Ett långlopp, 42km på 4h):

Före

- Drick U Intend Shot 45min före start

Under

Blanda båda U Sport portion sportdryck i en 1-2 liters vätskeblåsa eller vätskebälte och inta kontinuerligt under loppet.

- U Bar intas under timme 1

- U Gel 2:1 intas under timme 1, 2 och 3

- U Gel 1:0,8 intas under timme 4

För varje halvtimme extra över 4h som du tävlar, rekommenderar vi att du lägger till en U Gel 2:1 eller U Gel 1:0,8 till paketet.

Vi rekommenderar också att du använder energi och vätska från stationerna vid behov.

Stort lycka till med vinterns utmaningar!