U Bicarbonate i specialkapsel

Nu lanserar vi nördprodukt nr 1 - U Bicarbonate. Lär dig mer om produkten i text och video. Längst ner hittar du vår unboxing video där vi förklarar syftet med U Bicarbonate.


Vilken effekt kan du räkna med?

Att kunna maximera effekten av intervallerna och tröskelpassen hela vintern kommer innebära att du går in i tävlingssäsong med en högre kapacitet. U Bicarbonate intas innan passet och hjälper dig hantera syran under intervallerna så du kan nå nya nivåer. För att vara lite extra nördig så har bikarbonatintag även visat positiva effekter på mitokondriell biogenes vilket innebär fler mitokondrier på rätt ställen för att kunna skapa mer energi till musklerna. Men den stora effekten får du under intervallerna där syreupptag och tröskel ökar. 
 

Magproblemen då?


Problemet som uppstod innan vi utvecklade U Bicarbonate har varit att bikarbonaten med pH 8,3 (basiskt) måste passera magsäcken med pH 1,5 (surt) för att därefter nå tunntarmen och blodet. Den stora skillnaden i pH mellan bikarbonat och magsäck skapar en kemisk reaktion. Den kemiska reaktionen resulterar i kraftig utveckling av kolsyra som sedan blir koldioxid och vatten vilket dels gör att du känner dig uppblåst och att risken för magras ökar.

Genom ny teknik så har vi på Umara löst detta genom att kapsla bikarbonaten i speciella syrabeständiga kapslar som passerar magsäcken och släpper ut bikarbonaten först i den mer basiska tunntarmen för upptag. I studier på försökspersoner så hinner kapseln helt eller delvis passera magsäcken  innan bikarbonaten släpps ut. Detta innebär då att vi inte får en lika kraftig gasutveckling och magen lugnar sig.


OBS: Det finns kvar en risk för magstrul men den är betydligt lägre och hittar du väl den dosen som passar dig bäst så kommer även effekterna märkas. Rekommenderad dosering baserad på din kroppsvikt står på burken.

Skillnaden i pH mellan bikarbonat och tunntarm är låg och detta minskar risken för magproblem, men med bibehållen pH-buffrande effekt i blodet. #sciencebyumara

Hur fungerar bikarbonat?

I kroppen har vi ett pH på 7,4 och bikarbonat som buffrar pH har själv ett pH-värde på 8,3. Forskningen visar att intag av bikarbonat i tillräcklig mängd ökar ditt pH i blodet upp mot 7,5 vilket tillåter dig att träna hårdare med hög intensitet och din kropp kommer anpassa sig till denna nya kapacitet.

pH-värdet ökar i blodet. Detta gör att de sura vätejonerna+laktatet (mjölksyra) som tillverkas i muskeln vid intensivt arbete, lämnar muskeln snabbare så att muskeln behåller sitt pH-värde och du kan prestera bättre under dina intervaller.

Eftersom du kan ligga extra länge på eller över tröskel så kan du förhoppningsvis även passera den där platån som du kanske kämpat med under intervallpassen. Detta i sin tur gör att du kommer kunna öka både  ditt VO2max snabbare, men också höja din tröskel.

Magnetröntgenbild av magsäck/tunntarm där kapslarna passerar magsäcken för att därefter släppa ut innehållet i tunntarmen där upptag sker och risken för magproblem är lägre.

Umara Unboxing video