Vasaloppet 2019 - Tack för spänningen + rolig statistik

Vasaloppet gick av stapeln för 95e gången i år, och som vanligt var det riktigt spännande att följa. Vi vill bara passa på att tacka alla er kunder som gett oss tips och råd för framtida produktutveckling rörande långlopp på skidor. Vi hoppas ni hade ett riktigt bra lopp och att ni alla är nöjda mer er egen prestation.


Vi hade många grymma ambassadörer som presterade på topp. Men vi kommer med denna nyhet lyfta er alla som körde, oavsett prestation.

Är du nöjd och energiplanen fungerade och magen var glad som sig bör, ja då är vi nöjda, oavsett om din individuella målsätting handlade om att ta dig i mål eller vinna loppet :)PS: Har du inte läst vasaloppets faktaguide så rekommenderas den varmt (ja vi på Umara gillar siffror).


Ett utdrag ur guiden:

  • Under vinterveckan dricker åkarna:

    • 38.700 liter blåbärssoppa
    • 31.500 liter sportdryck
    • 12.300 liter grönsaksbuljong
    • 3090 liter kaffe

Utöver detta så äts det även 186.000 vasaloppsbullar. Dessa siffror är från hela Vasaloppsveckan (vinterveckan) men det ger ändå ett hum om att det konsumeras och förbrukas gott om energi (drygt 13 miljoner watt närmare bestämt) på plats. Det kallar vi friskvård på populationsnivå.

I snitt går en åkare under Vasloppet ner 3kg under loppet.