Anton Nordström Graaf kör på Umara 2021

Umara fortsätter att satsa på motocross! Nu kan vi stolt meddela att en av Sveriges bästa och mest lovande unga motocrossförare Anton Nordström Graaf kommer köra på Umaraprodukter under 2021 :D 

Anton jobbar extremt seriöst med sin träning och vi ser fram emot att hjälp honom utvecklas ännu mer fysiskt genom bra sportnutrition. Men vem är Anton och hur började allt? Vi låter Anton själv berätta. 


Hej!

Mitt namn är Anton jag är ifrån Göteborg men bor i Tibro där jag går på motocrossgymnasiet. Jag är 18 år gammal och jag har kört motocross sen jag var 2,5 år gammal. Mina äldre syskon körde så när jag lärde mig att prata så sa jag till min pappa att jag ville ha en cross men han sa att jag måste lära mig att cykla först. Så vi tog av stödhjulen och så cyklade jag ner för gatan och tillbaka. Jag stannade vid min pappa och sa ”cross” och det var så min motocrosskarriär började. Jag har alltid haft som mål att bli bäst i världen men det var inte förens jag var 14-15 år jag insåg hur mycket träning man behövde lägga ner för att ha möjligheten att nå dit. Så det var då jag började lägga ner hård fysisk träning (cykling, löpning, styrka, crossfit, mm) men även mental träning. Så jag jobbar hårt varje dag för att nå VM toppen i framtiden.
Mellan november och mars så har jag min uppbyggnadsperiod. Den har jag lagt upp så att nu mellan november och januari så kör jag nästan ingen cross utan lägger mer fokus på styrka och grundkonditionen så det blir mest långa lågintensiva pass. Sen mellan januari och mars så går jag mer och mer mot en hårdare och intensivare träning och börjar även att köra mer och mer cross. Jag lägger även ner väldigt mycket tid på att förbättra mina svagheter genom att träna på dem och lägga upp mina träningspass på ett sätt som förbättrar dem. Mina mål för nästa år är att lära mig och utvecklas så mycket som möjligt så att jag kommer vidare i min karriär och utvecklas som person sen är även tanken att ha väldigt roligt. Mina resultatmässiga mål är att ta SM guld i 450 klassen och vinna deltävlingar i tyska mästerskapen. Som planen är nu så kommer jag även köra 1 eller 2 VM deltävlingar och mitt mål där är bara att lära mig och visa upp mitt namn.

Mvh
Anton Nordström Graaf

Följ Anton på instagram: @nordstrom667
Välkommen in i Umarafamiljen Anton!