Ella Holmegård ny ambassadör inför 2021

Vi kan nu stolt meddela att Ella Holmegård kommer bli en del av Umarafamiljen. Ella är en av världens bästa XCE cyklister (Cross-country Elimination / Sprint-MTB) samtidigt som hon lyckats ta SM-brons på kortbana i elitklassen i år.

Urval av meriter: 

- Svensk mästare XCE 2017, 2018, 2019
- Världscupsegrare 2 gånger
- VM silver XCE 2017
- 2:a Totala världscupen XCE 2018, 2019


Mycket imponerande meriter och det ska bli grymt spännande att se vad Ella kan uträtta i framtiden. Men vi låter Ella själv berätta vem hon är och hur hon ser på vinterns träning och målsättningarna inför 2021.
Ella Holmegård heter jag och är 20 år. Jag är Mountainbikecyklist men gästspelar även lite på Landsväg när det finns tid och möjlighet.
Jag tävla för det mesta i grenen sprint (xce), där jag är svensk mästare 4 år i rad och har även ett vm silver (2017) och två silver i den totala världscupen (2018, 2019).

XCO och landsväg tävlar jag mest för att det är bra träning och kul att tävla lite på hemmaplan. Säsongen 2020 var speciell för mig precis som den nog var för många andra, men det har gett mig möjligheten att träna mer än nånsin men framfrö allt hinna med andra saker som jag inte prioriterar annars. Landsväg är en sån sak, jag körde min första och hittills ända tävling på kortbane sm och slutade 3a. Men oavsett resultatet så var det absolut en av dem roligaste tävlingarna jag nånsin gjort!
Cykla är just nu min huvudsyssla och något jag älskar. Men jag lägger också ner endel tid på att träna med olika tjejgrupper och klubbar runt om i min närhet för att sprida cykelglädje till andra.

Nu när viloperioden är över och vinterträningen är igång så är det mycket träning som står på schemat. Till en början mycket distans, två intervall pass i veckan och resten distans + gym. Sedan vid årskiftet så lägger vi in lite mer intensiva block för att sedan korta ner de intensiva minuterna successiv och bli sprättigare och sprättigare till säsongsstarten som brukar vara i mars.
Året 2021 blir som ett försök nr 2 på 2020.

Mina mål 2021:
Vinna flera världscuptävlingar och höja min lägsta nivå. Ta medaljer på mästerskapen och försvara mitt sm guld.(xce)
Försöka åka mer landsväg eftersom det är något som jag tycker är sjukt kul och även lite xco. Men de vill jag kunna göra för att det är roligt så blir resultaten som de blir.
Detta låter som en grym plan inför 2021 Ella. Stort lycka till och det ska bli så kul att jobba tillsammans i framtiden :D