Formcheck inför XCO SM

På söndag går mountainbike SM i XCO här i Göteborg. CK Master har kämpat enormt för att få till detta arrangemang på ett säkert sätt och det kommer bli grymt kul att följa deras livesändningar. Umara är med som sponsor och dessutom kommer Prestera Mera sända en livepodd under söndagen från tävlingscentrum. 

SM medaljer ska delas ut och vi passade därför på att kolla formen med två av våra ambassadörer. Båda har stor erfarenhet av att vinna SM medaljer, Michael Olsson och Matthias Wengelin.

Hej Matthias!


Hur känns formen?

Jag tror formen är bra! Det har varit skönt att få några race i kroppen nu för hårdhetens skull och att få se lite hur resten av gänget i elitklassen kör nu när årets säsongen varit annorlunda.

Vad blir största utmaningen inför SM?

Största utmaningen blir väl som vanligt när det är tävling, att passera mållinjen först 😉

Hur kommer du träna sista dagarna inför start?

Träningen fram till SM såhär sista veckan består mest av lugna pass, hopp och lek på hojen för att tagga igång inför helgens mästerskap. När racet närmar sig blir det några kortare intervaller för att väcka kroppen, så den är redo för tävling.

Tack och stort lycka till på söndag!

Hej Michael!


Hur känns formen?

Det är svårt att veta hur formen är eftersom vi inte har tävlat så mycket det senaste, men det känns som att den är på gång så jag hoppas på att jag prickar den till på söndag.

Vad blir största utmaningen inför SM?

Den största utmaning blir att vara först över mållinjen och ha en bra känsla utför så jag inte tappar så mycket där.

Hur kommer du träna sista dagarna inför start?

När de gäller träning inför SM så blir de några hårda intervallpass i början på veckan och sen blir det samma upplägg som jag alltid inför en viktig tävling. Två dagar innan så vilar jag och dagen innan så kör jag ett hårt varv på den banan som jag har här hemma.

Tack och stort lycka till på söndag!

På både lördag och söndag kommer det livesändas från arenan, detta följer ni lättast på https://mountainbikesm.se/