Vi byter bort Klarna mot SVEA som betalleverantör

Under många års tid har vi haft Klarna som betalleverantör i kassan. Nu är det dock dags att steppa upp ett steg och byta leverantör. Från och med 3/7 - 2020 kommer du istället se SVEA i kassan där du betalar. SVEA erbjuder samma betalalternativ som tidigare, med betalning via bank, kort, delbetalning eller faktura med 14 dagars betaltid. Varför har vi då bytt är frågan?

Några anledningar till byte av betalleverantör/Checkout:

  • Den främsta - Klarna förbjuder andra betalalternativ i kassan jämte dem medan SVEA inte gör detta. I och med bytet ger detta oss möjligheten att lägga till nya alternativ som Swish, Paypal m.fl i kassan, något som ni kunder efterfrågat.
  • SVEA tillåter ett enklare flöde för Återförsäljare som handlar i webshoppen.
  • Lägre avgift för oss vilket ger mer pengar över till utveckling av våra produkter och tjänster.
  • Kortare väntetider och bättre kundservice (om du av någon anledning behöver kontakta dem direkt).

Du kommer uppleva betalningen lika enkel som tidigare och själva överföringen är lika säker som tidigare. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) och är krypterade och dina personupgifter hanteras på ett säkert sätt enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Precis som hos Klarna så finns SVEA Mina Sidor där du kan se alla dina köp.


Summerat så kommer du som kund i princip inte märka någon skillnad alls mer än att det är en ny logga i kassan och nya fält att fylla i när du ska betala. Det kan vara en och annan bugg nu i början precis vid bytet och upptäcker du någon så skicka oss ett mail så kan vår IT-Guru Erik Arenhill fixa buggen. :)


Vi är nöjda över bytet och hoppas du ska vara det med :)