Prestera Mera by Umara

För många av er är det kanske en självklarhet att Tommy & Simon här på Umara är samma Tommy & Simon som varje vecka pratar i ditt öra när du lyssnar på Prestera Mera-podcasten. Men är det inte en självklarhet så kommer här en liten förklaring på hur allt hänger ihop.

Vad är Prestera Mera by Umara?

Prestera Mera är Tommy och Simon egna lilla (ok, ganska stora numera) hobbyprojekt. År 2014 hade vi precis utexaminerats som Biomedicinare från skolan, vi var väldigt akademiskt inriktade och hade have precis startat Umara (startades 2013). Vi hade så mycket färsk kunskap som vi ville förmedla till omvärlden, men insåg ganska omgående att om vi ska kunna göra detta så behöver vi först "utbilda" våra kunder, dvs idrottare, inom nutrition. Det som var en självklarhet för oss var det givetvis inte för den breda massan.

Ganska omgående insåg vi att utöver nutrition, så behöver en viss förståelse för fysiologi och träningslära vara med för att få en vettig helhetsbild. Vi insåg samtidigt att vi inte kan kasta studier i ansiktet på folk och tänka att nu jäklar kommer alla förstå hur saker o ting hänger ihop. Nej, vår metod blev istället att vi själva läser in oss på olika områden med fokus på idrottsprestation och "översätter" de vetenskapliga studierna till ett mer förståeligt språk - begripliska som vi kallar det. Och sist men inte minst spelar vi in det i podformat så du kan lära dig saker samtidigt som du tränar #opti.

Summerat - vi blev nörd-bloggare.Prestera Mera by Umara blev helt enkelt en utbildningsplattform som blandas med inspiration via intervjuer av grymma idrottare och coacher. Som grädden på moset (som förövrigt är ett riktigt udda uttryck, vem vill ha grädde på mos?) så har vi frågeavsnitt där vi svarar på dina specifika frågor. Massa kunskap packat i ett lättillgängligt format helt enkelt.

Varje vecka på tisdagar kommer ett nytt spännande avsnitt och tillhörande artikel som du kan läsa och/eller lyssna på för att lära dig lite nya prestationsknep. Vi finns där poddar finns, dvs i din podspelare på mobilen, i iTunes, Spotify, Acast osv. Vi finns även på Youtube där vi har en egen kanal och givetvis finns alla artiklar och länkar till podcasts på hemsidan.

Varför inte "Umara Podcast?"

Umara är bolag som säljer livsmedel och tillskott. Men, idrottsprestation är så mycket mer än bara nutrition. Missförstå oss rätt, nutrition är en viktig nyckel till prestation, men fysiologi, träningslära, periodisering och jävlaranamma är lika viktiga beståndsdelar.

Så för att kunna tala brett om hela prestationsbiten så fick Prestera Mera bli fristående och vi båda tjötgossar känner att vi kan ta ut svängarna lite och inkludera allt inom idrottsprestation, inte bara idrottsnutrition som är Umaras fokus.

Prestera Mera är även något mer självförklarande när det kommer till vad podden handlar om vilket är en bonus i sig.

Umara är huvudsponsor till podden, och det är samma personer som sitter i podden som även sitter bakom spakarna på det här bolaget. Det är verkligen ingenting vi försöker dölja utan det nämner vi i vart och varannat avsnitt (sorry om det blir tjatigt).

// Prestera Mera / Umara / Simmy