Richard Larsén och den svenska KOM-jakten!

I början av sommaren gav sig Simon ut på Sverigetrampet 2.0 där han efter 99h och 205 mil gick i mål. En sommar utan tävlingar verkar ha gjort många sugna på äventyr och långcykling för i augusti slog multisportaren Jonas Andersson till och cyklade Smygehuk till Treriksröset på 89h.

Vi blev lite överraskade när Richard Larsén, en av sveriges främsta landsvägscyklister nämnde att han inte har något direkt i schemat innan landsvägs-SM i början av oktober. Han nämnde att han var lite sugen på att kopiera Sverigetrampet för att få till ett bra långpass i kroppen inför SM ;)

Sagt och gjort, klart grabben ska ha ett bra långpass tänkte vi. Inom en vecka var hela projektet ihopsytt (erfarenhet från två tidigare äventyr gjorde detta möjligt). Enda skillnaden mot Simons Sverigetrampet 2.0 är att Richard nu cyklar från norr till söder och att han gör det lite fortare. Det är statistiskt mer motvind åt det hållet, men han gillar känslan av att "cykla hem".
 

Så Richard hur ser planen ut och vad är målsättningen?

" Målsättningen är som alltid att cykla fort och ha det riktigt sköj! Kan jag sen lyckas att ta mig under 84h hade det varit riktigt coolt.

När jag körde 24h och 61mil i våras med Umaragänget gav det blodad tand och jag tror att under 84h kan vara möjligt om jag håller mig till vår mat/sov och paus plan.

Planen ser ut som så att vi åker upp och rekar "banan" under måndag-tisdag (det tar en stund att åka 200 mil). Sen startar vi på Torsdag morgon lite innan Karesuando, Vittangi tror jag orten hette, cyklar upp till Karesuando och sen bär det av mot Smygehuk detta gör att den totala sträckan blir 205mil, samma sträcka som Simon cyklade sist".

Hur följer jag Richard?

Bakom sig har Richard ett starkt team. Umara skickar Simon och David som kommer hjälpa till med service, media, sällskap och mycket annat bös ;) Mats Cambert och Johannes Hellström ställer upp som humörhöjare och chafförer. Tidigare projektledare Tommy får stanna på hemmaplan och sköta Umara.

Du kommer kunna följa Richard live via denna sidan. Du kan också följa @umarasports på instagram och facebook för detaljerade uppdateringar längs vägen. 

Detta kommer bli AWESOME vi är så taggade!!