U Nitrate - Rödbetsshot är äntligen här!

Ett av Umaras ledord är Prestation, och sökandet efter den är alltid prio. Under de senaste åren har det i vetenskapliga studier påvisats en solklar korrelation mellan Rödbetsjuice (där den aktiva substansen är Nitrat) och en ökad prestation. Därför är vi nu väldigt stolta att presentera vår egen U Nitrate - Rödbetsshot.

U Nitrate är en koncentrerad rödbetsshot med 500mg nitrat (8 mmol) i sig. Vi har valt att öka upp mängden nitrat i U Nitrate från de 400mg som många andra har, upp till 500mg (+25%). Anledningen är ganska enkel, detta innebär att för majoriteten av idrottare så räcker det med en shot för att få den kärlvidgande effekt man sett i studier på idrottare.

- Har du ett VO2max på 60ml/kg/min eller lägre så verkar 500mg (8mmol) räcka utmärkt. Har du högre syreupptag behöver du 2st shot, alternativt buffra (se användningsinstruktioner).

Användning

Drick 1-2st U Nitrate 2,5h före aktivitet. Undvik att spotta under perioden från intag till aktivitetens start då detta avbryter den kärlvidgande effekten.

Nedan finns svar på vanliga frågor och även en video där Simon och Tommy berättar mer om U Nitrate och hur den används för att Prestera Mera.

Frågor & Svar 

Hur fungerar U Nitrate? Nitratet i U Nitrate kommer från rödbetskoncentratet och omvandlas efter en serie steg till kväveoxid (NO) vilket är den aktiva substans som dilaterar/vidgar våra blodkärl. Detta gör att resistensen i blodkärlen sjunker, blodcirkulationen ökar och syretransporten ut till arbetande muskler effektiviseras.

Behöver jag buffra U Nitrate Har du ett syreupptag över 60ml/kg/min så rekommenderar vi 2st shot 2,5h före aktivitet. Vill du garantera en maximerad effekt kan du även buffra nivåerna genom att inta 1 shot per dag under 4-7 dagar inför tävling. Har du utfört en buffring räcker det med 1 shot 2,5h före start, detta oavsett syreupptag.

Vill du lära dig ännu mer hur Nitrat verkar i kroppen kan vi rekommendera Prestera Mera avsnitt #4