Umara startar samarbete med Endurostjärnan Simon Carlsson

Det är som alltid, många spännande saker som händer på Umara. Idag  presenterar vi en ny Umara Athlete!

Det är ingen mindre än Simon Carlsson, en av Sverige bästa Enduro-cyklister. Simon tillhör A-landslaget i Endurocykling och har fina placeringar från världscupen. Men han vill mer och målsättningen är att köra så mycket världscup som möjligt kommande år. Nedan berättar han lite mer om sig själv och sitt idrottande.

Simon Carlsson

Jag är född och uppvuxen i Trosa, där jag även bor i dagsläget. När jag var yngre körde jag Motocross och satsade stenhårt på det men en ryggskada satte stopp för detta. Jag har cyklat traditionell Mountainbike hela livet. Så därför blev Mountainbike och framförallt nedförsdisciplin ett naturligt val då jag märkte att jag hade nytta utav Crossen när jag cyklade. 2017 körde jag min första endurotävling och efter det var jag fast. Sedan dess har jag tävlat så mycket som möjligt både nationellt och internationellt.

Enduro är en väldigt fysisk sport med väldigt långa tävlingsdagar. Nutritionen blir därför väldigt viktigt för att orka med dagarna. Att vara fräsch efter 6 timmar i sadeln och köra en urladdning kräver förberedelser före tävling och under själva loppet!

Målsättning framöver är att köra hela världscupen och etablera mig ordentligt där.

Foto: @escapegravity
Varmt välkommen Simon, det ska bli kul att följa din utveckling!


Följ Simon på instagram: @simoncarlsson166