Västergötland runt på 24h

Simon har börjat återhämta sig efter sin 24h cykling på Monarken. Det blev några tuffa timmar där knän och rumpa fick en del stryk. Det är nu dags för träningstillfälle nr 2 inför Sverigetrampet 2.0. Vill du läsa mer om vad Sverigetrampet 2.0 är finns all info här 

Fredag den 24 april kl 10:00 startar Simon utmaningen Västergötland runt på 24h.
 

Simon varför en till 24h cykling så här tätt inpå?

"Varför inte? ;) 24h på monarken gick bra och kroppen är återhämtad så jag känner mig redo. Det blir ett perfekt träningspass för att testa både kroppen, utrustningen och energiplanen utomhus."


Vilka lärdomar kommer du använda dig av från 24h cyklingen på Monarken?

"Att ta små kortare pauser oftare och inte vänta tills efter 12h. Det kommer förhoppningsvis även vara lättare den här gången när vi är utomhus med en liten grupp som hjälps åt."

 

Under denna utmaningen kommer Simon få sällskap av de 3 cyklisterna David, Filip och Richard som cyklar med under de 24h. Målsättningen är att klara 60mil, dvs dubbla Vätternrundor. Detta blir verkligen ett test för att se hur leder, muskler och huvud orkar under så lång tid i varierande terräng, mörker och temperatur.

Nedan kan du läsa mer om teamet och vilka roller deltagarna har.

Logistik & Upplägg

Vi kommer ha hjälp av elitorienteraren Albin som kör följebil och langar energi, kläder och extra utrustning vid behov, det gör att det blir likt det upplägg som kommer gälla under Sverigetrampet 2.0 där ett team med husbil kommer vara supporters.

Genom att följa Umara på facebook och instagram kommer du kunna följa stora delar av äventyret där ska vi försöka dela med oss hur det går, hur vi mår, vår energiplan och annat kul. Det blir inte livesänt på facebook likt Monark 24h-trampet. Men vi ska göra vårt bästa för att hålla er uppdaterade.


När går starten?


Starten går kl 10:00 fredag 24 april och vi hoppas vara tillbaka i Göteborg kl 10:00 på lördag.

Vart cyklar vi?

Banan vi lagt hittar du här: den är 603km och innehåller 3869 höjdmeter.

Vi kommer bl.a passera LO Multisport i Ljungskile, Kinnekulle och Fjärås Bräcka.  


Nu laddar vi för fullt och hoppas många av er vill följa och heja på oss virtuellt :D 

// Team Umara