Dubbla Världsmästaren Jonna Sundling blir Umaraambassadör

Vi kan nu stolt presentera vårt samarbete med den dubbla Världsmästaren i sprint och sprintstafett från VM Oberstdorf 2021, Jonna Sundling! Det ska bli så kul att få vara en liten del i pusslet bakom Jonnas prestationer. 

Inför denna presentation bad vi Jonna att besvara lite frågor om sig själv. 

Berätta lite om dig själv och hur det kommer sig att du valde längdskidor som din sport

”Jag är 26 år och uppvuxen i Västerbottens inland, eller närmare bestämt byn Tvärålund. Men just nu är jag bosatt i Östersund sedan 2015 och trivs väldigt bra i den Jämtska staden. Här är det fina träningsförhållanden och många likasinnade som brinner för samma sak som jag gör. Jag började min skidkarriär på Tvärålunds elljusspår när jag var omkring 7 år, och har sedan dess hållit mig till längdskidspåren."
"Varför det blev just längdskidor var nog närheten till längdspåren, naturen och skogen. Samt att andra barn i byn testade på idrotten, och jag var inte sen på att testa jag heller. Man skulle nog kunna säga att det var kärlek vi första ögonkastet."

Hur ser din satsning ut idag?

"Idag är jag på en helt annan nivå och att leka på skidor är mindre vanligt. Nu är mitt fokus på prestation och att åka så fort jag kan på längdskidor. Vilket känns otroligt kul och lite overkligt att få kalla sitt yrke. Längdskidor kräver mycket disciplin, träning, och tålamod. Samt rätt näringsintag för att orka alla träningstimmar och samtidigt få något ut av träningen. Därför känns det extra kul att just Umara vill vara med på min resa framöver."

Hur jobbar du med sportnutrition i ditt idrottande?

"Jag använder mig av sportdryck under alla mina träningar för att orka mina träningstimmar och få bra kvalitet på passen. Utöver det använder jag mig också utav återhämtningsdrycken efter intervallpass och efter tävling. Det för att snabbt få i mig både kolhydrater och protein som kan påskynda återhämtningen till nästa träningspass eller tävling."
Till sist vad är målsättningen inför vinterns tävlingar?

"Min målsättning med kommande säsong är såklart det stundande mästerskapet. OS i Beijing. Men också att åka mycket världscup där jag ser fram emot att få jaga sprintpoäng. Jag har som några kanske vet en gren som jag gillar lite extra och det är just sprint. Så både på OS och i världscupen kommer sprinttävlingarna att vara prio ett.”


Stort lycka till Jonna och välkommen till Umarafamiljen!